Ana SayfaHaberlerİYİ Parti Sözcüsü Zorlu: “İki belediye başkanının ziyaretine ilişkin haberler gerçeği yansıtmıyor”

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: “İki belediye başkanının ziyaretine ilişkin haberler gerçeği yansıtmıyor”

CHP MYK’dan yapılan “Genel Başkanımız, İmamoğlu ve Yavaş’ın, Meral Akşener’i İYİ Parti genel merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır” açıklaması üzerine konuşan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: “Ne bizim böyle bir talebimiz oldu, ne de belediye başkanlarının talebi oldu. 2 belediye başkanının ziyaretine ilişkin haberler gerçeği yansıtmıyor”.

İYİ Parti’nin Altılı Masa’dan ayrılması ve bundan sonraki süreç hakkında olağanüstü toplanan CHP MYK’sı, Akşener’in adaylık için çağrıda bulunduğu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, aday olarak Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini belirterek ittifakın devam etmesi konusunda arabuluculuk yapmaları için Meral Akşener ile İYİ Parti Genel Merkezi dışında görüşmeleri için karar aldı.

CHP MYK’dan yapılan açıklama şöyleydi:

“Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki büyükşehir belediye başkanımızın Sayın Meral Akşener’i İYİ Parti genel merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır. Sayın genel başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede ‘iradelerinin sayın genel başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini’ iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve genel başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin mâlumudur.”

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: “Ne bizim ne de belediye başkanlarının böyle bir talebi oldu”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise kendilerinin böyle bir görüşme için taleplerinin olmadığını, aynı şekilde CHP’den de böyle bir teklif gelmediğini söyledi.

Zorlu:

“Sayın Genel Başkanımızın dünkü konuşması sırasında iki belediye başkanımıza çağrıda bulunmuştu. Bugün gün içerisinde yansıtılan haberler oldu. Ankara’da olduğunu öğrendiğimiz 10 belediye başkanının Genel Başkanımızı ziyaret edeceğine dair haberler paylaşıldı.

“Ardından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın ziyaret edeceği haberleri paylaşıldı. Açık ve netiz. Ne bizim böyle bir talebimiz oldu, ne de belediye başkanlarının talebi oldu. İki belediye başkanının ziyaretine ilişkin haberler gerçeği yansıtmıyor.”

- Advertisment -