Ana SayfaHaberlerİYİ Parti Sözcüsü Zorlu: "Anayasa değişikliği için çoğunluğun eğilimi 'evet' yönünde"

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: “Anayasa değişikliği için çoğunluğun eğilimi ‘evet’ yönünde”

Başörtüsü serbestisi ve aileyle ilgili "kadın ve erkekten oluşur" vurgusunu içeren Anayasa değişikliği teklifi paketiyle ilgili konuşan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: "Genel İdare Kurulu'nda çoğunluğun eğilimi, olumlu bir kanaat içerisinde olduğumuz ve evet yönündedir."

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu; AK Parti, MHP ve BBP tarafından sunulan, “başörtüsü serbestisine anayasal güvence” getiren ve evlilik birliğini tanımlayan anayasa değişiklik teklifini İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda (GİK) değerlendirildiğini açıkladı.

Zorlu, İYİ Parti GİK’teki eğilimi şöyle açıkladı:

“GİK’te iki hususun altı çizildi. Bu metinde riskli gördüğümüz, ileride problem yaratacağını düşündüğümüz bazı temel hususlar, ifadeler var. Bunların değiştirilmesi gerekmektedir. GİK’ten çıkan birinci eğilim, ortak görüş budur.

GİK’te çoğunluğun eğilimi olumlu bir kanaat içerisinde olduğumuz ve evet yönündedir. Anayasa değişikliklerinde gizli oylama olması nedeniyle burada bağlayıcı bir karar, grup kararı alamıyoruz.”

Zorlu, İYİ lideri Meral Akşener’in önümüzdeki günlerde milletvekilleri ve parti kurucular kurulu ile bir araya geleceğini ve yetkili kurulların Anayasa değişikliği metni üzerindeki eğilimini etap etap paylaşacaklarını duyurdu.

- Advertisment -