Ana SayfaHaberler"İYİ Parti teşkilatları bedeli ne olursa olsun seçime kendi logosuyla girmek istiyor"

“İYİ Parti teşkilatları bedeli ne olursa olsun seçime kendi logosuyla girmek istiyor”

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu: "İYİ Parti teşkilatları, seçime açık ve net bir şekilde bağımsız ve kendi logosuyla girmek istiyor. Sonucu, bedeli ne olursa olsun teraziye kendisi çıkmak istiyor", "Seçmen Türkiye'deki siyaset düzleminde yer almamızı hatta kendi kimliğimizle ve duruşumuzla daha etkin ve aktif olmamızı istiyor", "Genel seçimlerde bizi dinlemeyenlerin bugün olası bir başarısızlığı şimdiden ihale etmeye çalışmalarını kabul etmiyoruz", "İYİ Parti seçimlere her yerde aday çıkaracak gibi hazırlanıyor."

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, Gerçek Gündem’den Sema Kızılarslan’a konuştu.

Kavuncu şunları söyledi:

“Seçmen Türkiye’deki siyaset düzleminde yer almamızı hatta kendi kimliğimizle ve duruşumuzla daha etkin ve aktif olmamızı istiyor”

“Seçmen bizim Türkiye’deki siyaset düzleminde yer almamızı hatta kendi kimliğimizle ve duruşumuzla daha etkin ve aktif olmamızı istiyor. Bunu gerçekleştirmek için de teşkilatlarımızın görüşlerini ve düşüncelerini alıyoruz; nerede eksik yaptık, sorun neydi… Bütün bunların tespitini gerçekleştirip önümüzdeki yerel seçimler için şimdiden bir yol haritası belirleyeceğiz. Ama neticede şunu kabul ediyoruz; bu seçimde başarısız olduk. Buna rağmen aldığımız oy kıymetli; sorunlu alanları tespit edip ona göre hareket edeceğiz.”

“İYİ Parti teşkilatları, seçime açık ve net bir şekilde bağımsız ve kendi logosuyla girmek istiyor”

“İYİ Parti teşkilatları, seçime açık ve net bir şekilde bağımsız ve kendi logosuyla girmek istiyor. Sonucu, bedeli ne olursa olsun teraziye kendisi çıkmak istiyor. Bugüne kadar Türkiye için, Türk milleti için elimizden gelen gayreti gösterdik; çoğunlukla büyük fedakârlıklarda bulunduk. Bundan sonra da bu gayreti göstereceğiz. Ancak bu gayreti kendi kimliğimizle, duruşumuzla daha net, Milletimizin ilgisini daha çok çekecek bir şekilde gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz.”

“Genel seçimlerde bizi dinlemeyenlerin bugün olası bir başarısızlığı şimdiden ihale etmeye çalışmalarını kabul etmiyoruz.”

“Evet, 2019’daki seçim sürecinde, benim de İstanbul İl Başkanlığı görevimde iyi bir ivme sağlanmış ve ittifak yapılmıştı. Bugün de bize diyorlar ki; ‘Eğer siz ittifak yapmazsanız İstanbul gider, Ankara gider…’ Bir televizyon programında da dile getirdim. ‘Bu seçime dair başta aday konusu olmak üzere birçok şey Türk Milleti’nin talebine göre belirlenmezse Türkiye gider’ dedik, nitekim öyle de oldu. O gün bizi dinlemeyenlerin, bugün olası bir başarısızlığı şimdiden ihale etmeye çalışmalarını da kabul etmiyoruz. Her başarıda birçok paydaş var ama ne hikmetse kötü olan her şeyde İYİ Parti var…”

“Her türlü olumsuz durum İYİ Parti’ye ihale ediliyor”

“İstanbul’un kazanılmasında yalnızca HDP’nin etkili ve önemli olduğu iddia ediliyor ama her türlü olumsuz durum İYİ Parti’ye ihale ediliyor. Bu kasıtlı tavrın ideolojik yönleri de var.”

“İYİ Parti seçimlere her yerde aday çıkaracak gibi hazırlanıyor. Çok iyi aday potansiyelimiz de mevcut, birçok ilde ve ilçede ciddi bir talep de söz konusu. İttifak ya da iş birliği, adına ne derseniz deyin, İYİ Parti’nin her il ve ilçede kazanma potansiyeli çok yüksek adayları var, bu adayları desteklemek ya da desteklememek size kalmış. Bizim adaylarımızı desteklemenizden mutlu oluruz, desteklemezseniz de alınmayız. Demokratik ve adil bir mücadele için başarılar diler, kazanmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteririz.”

- Advertisment -