Ana SayfaHaberlerİYİ Parti’de Kılıçdaroğlu krizi. Parti Sözcüsü televizyona bağlandı: “Ağıralioğlu'nun şahsi görüşüdür”

İYİ Parti’de Kılıçdaroğlu krizi. Parti Sözcüsü televizyona bağlandı: “Ağıralioğlu’nun şahsi görüşüdür”

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun “Tayyip Bey'in en çok görmek istediği aday Kılıçdaroğlu” sözleri hakkında bir televizyona bağlanarak açıklama yaptı: “Milletvekilimiz sayın Ağıralioğlu'nun açıklaması kendi şahsi görüşüdür. Altılı Masa, Türkiye'nin kurtuluşudur. Bunun altını çizelim”

İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı bir programda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmaması gerektiğini düşündüğünü belirterek “Tayyip Bey’in en çok görmek istediği aday, konuşmalarına bakınca… Yıllardır ısrarla ve inatla Sayın Kılıçdaroğlu’nu karşısında görmek istiyor. Ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum, endişeli davranıyorum. Bu seçmen isteksizliğini gözardı etmesek mi diyorum” demişti.

Bu sözlere CHP Grup Başkanvekili Engin Altay tepki göstermişti:

“Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha, bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz. Bugün benim izlediğim video hoş bir video değil. Tayyip Erdoğan’ın karşısında herkesle seçim kazanılır. Kemal Kılıçdaroğlu ile döke saça kazanılır. Bu kadar basit.”

Sözlerinin arkasında duran Ağıralioğlu, “Siyasette, ‘Kimi koyarsam kazanırım, ceketimizi koysak da kazanırız’ kibri kaybettirir! Özen gösterilmez ise milletin umudu döke saça kaybedilir…” dedi.

İki parti arasında tartışmaların alevlenmesi üzerine İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İnan Demirel’in “Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna yanıt verdi:

“Altılı Masa, Türkiye’nin kurtuluşudur. Bunun altını çizelim. Burada hiçbir tartışmaya mahal yok. Biz demokrasiyi çok içselleştiren ve sayın genel başkanımızın da bu konuda hassasiyeti var. Biz özgürlüklerin zenginliğini esas alan, Türkiye’de hakim kılmaya çalışıyoruz kendi adımıza. Milletvekilimiz sayın Ağıralioğlu’nun açıklaması kendi şahsi görüşüdür. ‘Sayın Akşener’den bir açıklama gelir mi, gelmez mi?’ diye bir sorunuz olmuş. Biz zaten bir süre önce benim aracılığımla bunun altını çizmiştik. Sayın milletvekilimizin kendi değerlendirmesidir.”

- Advertisment -