Ana SayfaHaberlerİYİ Parti’den istifa etti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kamuoyu yoklaması yapıldı

İYİ Parti’den istifa etti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kamuoyu yoklaması yapıldı

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, partisinden “Ankaralılara yeterince hizmet edemediği” gerekçesiyle istifa etti. İstifanın hemen ardından bir anket şirketi, Ankara’da yaşayan vatandaşları arayarak Adnan Beker’i Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek isteyip istemediklerini sordu.

14 Mayıs’taki genel seçimlerde İYİ Parti’den 2. kez Ankara Milletvekili seçilen iş insanı Adnan Beker bugün yaptığı paylaşım ile partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti’den istifa eden Adnan Beker’in ismi için aynı gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kamuoyu araştırması yaptırıldığı ortaya çıktı.

Gazeteci İnan Demirel, telefonla aranarak Adnan Beker’i ABB Başkanı olarak görmek isteyip istemediğinin sorulduğunu yazdı:

“Az önce telefonum çaldı. Bir anket şirketi “yerel seçimlerde İyi Partili Adnan Beker’i Ankara Büyükşehir adayı olarak görmek ister misiniz” diye sordu. Evet ise 1, hayır ise 2’ye basmak gerekiyormuş.”

“Az önce Adnan Beker’in İYİ Parti’den istifa ettiği haberi geldi. Madem istifa edecekti bu anket neden yapılıyor? Acaba başka bir partiden adaylık için mi nabız yoklanıyor?”

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Burcu Akçaru da telefonla arandığını ve Adnan Beker’in ABB adaylığının sorulduğunu açıkladı:

“İstifasıyla aynı gün aratıp kendisini Büyükşehir belediye başkanı olarak görmek isteyip istemediğimi sorduran kişinin istifa nedeni ne olabilir? Not. Tabii ki hayır dedim!”

Aranan bir diğer isim de gazeteci Gökhan Özbek’ti:

“Biraz önce arandım. “2024 seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adagı olarak Adnan Beker’i görmek ister misiniz?” sorusu soruldu. Kuvvetli bir şekilde “hayır” a bastım! Anlaşılan Beker, partisinden de bağımsız tüm piyona tuşlarına basmak istiyor!”

- Advertisment -