Ana SayfaHaberlerİYİ Parti’den ‘normalleşme’ tepkisi: “Virüs şeytan gibi geceleri dolaşıyor”

İYİ Parti’den ‘normalleşme’ tepkisi: “Virüs şeytan gibi geceleri dolaşıyor”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 'kademeli normalleşme' kararları kapsamındaki gece sokağa çıkma yasağını eleştirdi: “Gündüz sokağa çıkmak serbest, ama gece yasak, çünkü virüs bulaşabilir gece. Erdoğan’a göre virüs güneşi sevmiyor. Virüs şeytan gibi geceleri dolaşıyor. İktidar salgınla mücadele etmek yerine, kendi gizli ajandası için fırsatçılık peşinde koşmaktadır.”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkkan, kademeli normalleşme kararlarını eleştirerek, gece sokağa çıkma yasağına tepki gösterdi. Türkkan şöyle konuştu:

“Lokanta, restoran ve kafeler açıldı ama saat 21:00’den sonra yasak. Gündüz sokağa çıkmak serbest, ama gece yasak, çünkü virüs bulaşabilir gece. Böyle bir virüs bu. Sayın Erdoğan’a göre virüs güneşi sevmiyor. Virüs şeytan gibi geceleri dolaşıyor. Anlaşılan Yeni Türkiye dedikleri ülkede; bir, geceleri virüs denilen bu illet sokaklara çıkıyor, bir de Cumhurbaşkanı’nın gece kararnameleri yazılıyor. Yeni kararlara baktığımızda ne görüyoruz biliyor musunuz kısaca; haftada fazladan 1 gün ve günde 1 saat lütfedildi. Tüm dünya normale dönerken Türkiye’nin yaz sezonunda bile anormalliğin içerisine itilmesi bu iktidarın beceriksizliğinden başka bir şey değildir.”

“İktidar kendi gizli ajandası için fırsatçılık peşinde koşmaktadır”

“Sinemalar açık tiyatrolar kapalı. Buradan sormak istiyorum; siz pandemi mi yönetiyorsunuz muhalefet mi engelliyorsunuz? Açık hava konserlerinin bahanesi ne? AK Parti zihniyetine göre müzikten, sahneden, sanattan korkmak, korkanlar için makul gibi görünse de beyhude bir tavırdan öteye geçemez. Keyfi yasaklar aşının yerine geçemez. Aşıyı getirin. Keyfi yasaklardan bıktık, usandık gerçekten. Tiyatro ve sahnelere getirilen yasakların devam etmesi keyfidir. Bu ülkenin birbirinden değerli müzisyenlerinin, müzik emekçilerinin, sahne sanatçılarının mahkûm edilmesi sadece ideolojiktir. İktidar salgınla mücadele etmek yerine, kendi gizli ajandası için fırsatçılık peşinde koşmaktadır.”

- Advertisment -