Ana SayfaHaberlerİYİ Partili Burcu Akçaru: "Yabancı kökenli seçmenlerle ilgili bizim ulaştığımız sayı İçişleri...

İYİ Partili Burcu Akçaru: “Yabancı kökenli seçmenlerle ilgili bizim ulaştığımız sayı İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığıyla uyuşuyor”

İYİ Parti Sandık Güvenliğinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burcu Akçura: "Türkiye Cumhuriyeti dışında doğmuş ama daha sonra vatandaş olmuş kişilerle ilgili yaptığımız çalışma sonucunda elde ettiğimiz rakamlar, İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlarla uyuşuyor. Tek tek doğum yerlerini tespit ederek çalışma yaptık. Öyle kamuoyunda dillendirildiği gibi milyonlara varan yabancı kökenli seçmen gibi bir durum söz konusu değil."

Akçaru’nun açıklamasından öne çıkan satırlar şu şekilde:

“Türkiye Cumhuriyeti dışında doğmuş ama daha sonra vatandaş olmuş kişilerle ilgili yaptığımız çalışma sonucunda elde ettiğimiz rakamlar, İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlarla uyuşuyor. Tek tek doğum yerlerini tespit ederek çalışma yaptık. Öyle kamuoyunda dillendirildiği gibi milyonlara varan yabancı kökenli seçmen gibi bir durum söz konusu değil.”

“Seçim güvenliği ile ilgili her siyasi partinin internet ortamında çalışan bir sistemi var. Ama internet kesintisi ya da yavaşlatılması bu sistemleri etkileyebilir. Fakat YSK’da aynı zamanda seçime katılma hakkı olan her siyasi partinin statik IP’si bildirilmiş olan bir bilgisayarını seçim gecesi sonuçları paylaşır. Bu yavaşlık bu sistemi de etkiliyor. Sonuçta birisi sonuçlar gelmeden, kesinleşmeden, teyitler yapılmadan çıkıp kazandığını iddia edebilir. Ama sandıklarda görevliniz varsa, her sandığın ıslak imzalı tutanağı elinizdeyse internet de kesilse çıkarsınız ve ‘Biz kazandık’ diyebilirsiniz. İstanbul’da böyle oldu.”

- Advertisment -