Ana SayfaHaberlerİYİ Partili Koray Aydın, Bahçeli’yi işaret etti: “Olağanüstü kurultayımızı iptal ettirmeye dönük...

İYİ Partili Koray Aydın, Bahçeli’yi işaret etti: “Olağanüstü kurultayımızı iptal ettirmeye dönük tiyatro sahneye koymak istiyorlar”

27 Nisan’da genel başkan seçimi için olağanüstü kurultaya gitmeye hazırlanan İyi Parti’de genel başkanlığa adaylığını duyuran Koray Aydın, hem parti içinden hem de dışından kurultayı iptal ettirme girişimleri olduğunu duyurdu. Bu girişimlere Akşener’in İyi Parti’nin başında kalmasını savunan MHP lideri Bahçeli’nin de dahil olduğunun mesajını veren Aydın: “İktidarın yazdığı tanıdık bir tiyatro, sahneye konulmak istenmektedir.” Genel başkan adaylarından Tolga Akalın da duruma tepki gösterdi: "İYİ Parti'yi Erdoğan’ın politik hırslarının arka bahçesi yaptırtmayacağımız hususundaki kararlılığımızı bir daha açık ve en net şekilde ifade ediyoruz. Çekin ellerinizi partimizden."

İYİ Parti kurucusu ve TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, “Olağanüstü kurultayı iptal ettirme girişimleri kabul edilemez” başlıklı yazılı açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Koray Aydın, 31 Mart yerel seçiminin ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener’in partinin olağanüstü kurultaya gideceğini duyurmasına karşın, İYİ Parti’nin bazı milletvekilleri ve il başkanlarının organize edilerek kurultayın iptal edilmesi çabalarının hız kazandığını iddia etti. Aydın, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Akşener, partisinin başında olmalı” mesajının da böylesi bir çabanın ürünü olduğuna işaret etti ve iktidarı İyi Parti’nin iç işlerine karışmakla suçladı:

“İktidarın yazdığı tanıdık tiyatro”

“Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi senaryosuyla iktidarın yazdığı tanıdık bir tiyatro sahneye konulmak istenmektedir. Böylesine talihsiz girişimler milletvekillerimizin, il başkanlarımızın ve kurultay delegelerimizin yüksek şahsiyetlerini hiçe saymak ve onların hür iradelerine ipotek koymak demektir.

Olağanüstü kurultay yerine olağan kurultay sürecini başlatma yönündeki söylemler, süreci sulandırma ve çalınan minareye kılıf bulma girişiminden ibaret kalacaktır.“

Akşener’e açık çağrı

Koray Aydın, “Akşener’e açık çağrıda bulunuyorum” derken, olağanüstü kurultayın iptal edilmesinin İyi Parti’nin siyaset ve toplum nazarındaki güvenilirliğini, ciddiyetini sarsacağını söyledi:

“Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi aynı zamanda Sayın Akşener’in duruşuna, itibarına ve siyasi kariyerine de büyük zarar verecektir. İyiler ve cesurlar hareketi olan İyi Parti’nin büyük kurultay delegelerinin vereceği karar başımızın üstündedir.”

Akşener’in “Bedelini ödedim. Olağanüstü kurultayda aday olmayacağım” açıklamasının ardından, İyi Parti’de Koray Aydın’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, Kurucular Kurulu üyelerinden Günay Kodaz, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu genel başkanlığa adaylıklarını duyurmuşlardı.

İyi Parti’de olağanüstü kurultay tarihi 27 Nisan olarak belirlenmiş; partide “Hür ve müstakil” hareketinin öncülerinden Tolga Akalın, bu kurultay tarihinin genel başkan adaylarını sıkışık bir takvimle baskılamak amacı taşıdığını öne sürmüştü.

Koray Aydın’dan sonra Tolga Akalın’ndan da tepki: “Çekin ellerinizi partimizden”

İYİ Parti’de 27 Nisan’daki kurultay öncesi genel başkan adaylığını açıklayan bir diğer isim olan Tolga Akalın da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Akalın paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İYİ Parti’yi Erdoğan’ın politik hırslarının arka bahçesi yaptırtmayacağımız hususundaki kararlılığımızı bir daha açık ve en net şekilde ifade ediyoruz.

Çekin elinizi partimizden.

Kongreyi erteletme teşebbüsleri partimizi büyük fedakarlıklarla kuran cesur ve iyi insanların iradesinden korkmak ve onlara hakaret niteliğindedir. Erdoğan’ın geleceğine hizmet etme teşebbüsü olduğuna inandığımız bu girişim, tarih boyunca anılacak Gemerek ve Tosya mahkemelerinden daha fazla utanç yaşatmaktan öteye gitmeyecektir.

Ben ki kongrenin baskın seçim olmasına karşı çıkmış, makul bir tarihte yapılmasını talep etmiş kişiyim. Ancak artık ok yaydan çıkmış, adaylıklar ilan edilmiş, taraflar ve taraftarlar kendini göstermiştir. Bu saatten sonra yapılacak bir erteleme demokratik geleneklere uymayacağı gibi, toplum gözünde partimizin saygınlığını da yok edecektir.

Böyle bir süreç ve karara imza atanlar tarih, millet ve partimiz nezdinde de affedilmeyecektir.”

- Advertisment -