Ana SayfaHaberlerİYİ Partili Ümit Dikbayır kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu, İYİ Parti soruşturma...

İYİ Partili Ümit Dikbayır kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu, İYİ Parti soruşturma başlattı

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, hakkında çıkan iddiaların araştırılması için savcılığa kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Dikbayır ayrıca TBMM’ye de dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdi. İYİ Parti ise, kesin ihracı istenen ve disiplin kuruluna sevk edilen Dikbayır hakkında soruşturma başlattı.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, hakkındaki iddiaların soruşturulması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Dikbayır ayrıca TBMM Başkanlığı’na bir de dilekçe vererek, dokunulmazlığının kaldırılmasını da talep etti.

Ümit Dikbayır savcılığa yaptığı suç duyurusunun ve TBMM’ye dokunulmazlığının kalkması için verdiği dilekçenin fotoğraflarını “Halep oradaysa arşın burada! Bu işler iftirayla olmaz. Konuyu yargıya taşıdım, TBMM’den de dokunulmazlığımın kaldırılmasını istedim” ifadeleriyle paylaştı.

Resim
Resim
Resim

İYİ Parti tarafından hakkındaki iddialar nedeniyle tedbirli ve kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen Dikbayır hakkında parti tarafından da bir soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Ne olmuştu?

Parti bütçesinin eksiye düştüğü iddialarıyla ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisinin ve ailesinin hesaplarının inceletildiğini öne sürmüştü.

Akşener, “Benim ve ailemin belediyelerde işi-gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakırım” ifadelerini kullanmıştı.

İddianın odağındaki Sakarya Milletvekili Dikbayır da disiplin kuruluna dilekçe vererek konunun araştırılmasını istemişti.

Dikbayır, “Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim” demişti.

Dikbayır ayrıca Serbestiyet’e yaptığı açıklamada “Suçlular ortaya çıkana kadar bu işin üzerine gideceğim” ifadelerini kullanmıştı.

- Advertisment -