Ana SayfaHaberlerİYİ Partili Yılmaz’dan koalisyon tarifi: “Altı parti aynı büyüklükte değil, iki büyük...

İYİ Partili Yılmaz’dan koalisyon tarifi: “Altı parti aynı büyüklükte değil, iki büyük ortak olarak CHP’yle beraber anlaşırız”

“İktidara tek başımıza gelecek gibi hazırlanıyoruz ama iktidara tek başımıza gelmeyeceğimizi biliyoruz. Burada bir ittifak olacak. İttifakın iki büyük üyesi var: CHP ve İYİ Parti. Partiler arasında yapılmış bir pazarlık ve bakanlık bölümü yok. Ben şahsen iki büyük ortak olarak CHP’yle beraber anlaşacağımıza inanıyorum. Altılı Masa’da altı parti aynı büyüklükte değil. Altılı Masa’da iyi bir anlaşma çıkacağını, ekonomi konusunda birbirine saygı duyan vatansever ve liyakatli insanların iyi bir takım oluşturacağına inanıyorum.” Yılmaz'ın açıklamalarına tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen sosyal medya hesabından "O zaman size hayırlı olsun diyelim Bilge Bey" mesajını paylaştı.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Twitter hesabından “Seçime giderken Türkiye ekonomisi” başlıklı space odası açtı.

Yılmaz, space odasındaki konuşmasında şunları söyledi:

“İktidara tek başımıza gelecek gibi hazırlanıyoruz ama iktidara tek başımıza gelmeyeceğimizi biliyoruz. Burada bir ittifak olacak.

İttifakın iki büyük üyesi var: CHP ve İYİ Parti. Partiler arasında yapılmış bir pazarlık ve bakanlık bölümü yok.

Ben şahsen iki büyük ortak olarak CHP’yle beraber anlaşacağımıza inanıyorum. Doğru kadroların göreve geleceğini düşünüyorum.

Ama tabii ki tek parti olmasındansa daha zor bir süreç. Ama inanın böyle görüşmeler olayın kolay kısmı. Önce seçimleri kazanalım, gerisi gelir. Tabii seçimler kazanılmadan önce bu tür görev paylaşımları olacaktır.

Altılı Masa’da altı parti aynı büyüklükte değil. Altılı Masa’da iyi bir anlaşma çıkacağını, ekonomi konusunda birbirine saygı duyan vatansever ve liyakatli insanların iyi bir takım oluşturacağına inanıyorum. Bu bir pazarlık sürecidir, liderlerin anlaşması gereken bir süreç.”

“O zaman size hayırlı olsun Bilge Bey”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen sosyal medya hesabından Yılmaz’ı etiketleyerek “O zaman size hayırlı olsun diyelim Bilge bey” mesajını paylaştı.

- Advertisment -