Ana SayfaHaberlerİYİ Partililer 'evet', CHP'liler 'hayır' oyu verdi: HDP’li Semra Güzel’in milletvekilliği “devamsızlık”...

İYİ Partililer ‘evet’, CHP’liler ‘hayır’ oyu verdi: HDP’li Semra Güzel’in milletvekilliği “devamsızlık” sebebiyle düşürüldü

TBMM Genel Kurulu’nda, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliği, “devamsızlık” gerekçesiyle düşürüldü. Oylamada, 372 oy kullanıldı, 330 kabul, 42 ret oyu verildi. 

HDP’lilerin yanı sıra oylamaya katılan CHP’liler de ‘hayır’ oyu verdi.

AK Parti, MHP ve İYİ Parti, Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde oy kullandı.

Resim

Öldürülen PKK’lıyla fotoğrafları basına yansıyan ve yasama dokunulmazlığı kaldırılan Semra Güzel, ekimde İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Güzel’in vekilliğini düşürülmesine sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

Buldan, “Kürt ve kadın düşmanlığıyla Semra Güzel’in vekilliğini düşürerek, 2 Mart darbecilerinin izinden giden AKP-MHP iyi bilsin ki; Semra, Amed halkının ve kadınların iradesidir. İradeyi düşüremezsiniz! Halkın iradesi karşısında asıl siz kaybedeceksiniz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar ise, “Semra Güzel’in vekilliğinin “devamsızlık” bahanesiyle düşürülmesi, siyasi darbe ve kumpas sürecinin bir devamıdır. İktidarın korkusu, Semraların mücadelesindeki kararlılıktır, devamlılıktır.   HDP’yi ve bu mücadeleyi asla durduramayacaksınız” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -