Ana SayfaHaberler“İyi Parti’nin HDP’ye karşı radikal tavrı yanlış"; muhalefete zarar veriyor

“İyi Parti’nin HDP’ye karşı radikal tavrı yanlış”; muhalefete zarar veriyor

Hilal Köylü’nün Serbest TV’de hazırlayıp, sunduğu Şimdiden Seçim 2023 programına konuk olan HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İyi Parti’nin HDP’yi kriminalize etme tavrından vazgeçmediğini, günün sonunda kaybedenin muhalefet olacağını “İyi Parti yüzünden Erdoğan’ın kazanma ihtimali artıyor” sözleriyle dile getirdi. Gergerlioğlu, Altılı Masa’nın hükümetin Suriye ile Irak’a olası kara harekatına karşı çıkmaması durumunda HDP’nin Altılı Masa’nın çıkaracağı ortak cumhurbaşkanı adayını desteklemeyeceğini söyledi.

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Serbest TV’de İyi Parti’nin ve Altılı Masa’nın HDP’yle arasına koyduğu mesafenin Altılı Masa’ya kaybettireceğini öne sürdü:

“AK Parti başörtüsü meselesinde HDP ile gelip bir toplantı yapabilirken, İyi Parti halen HDP’yi kriminalize etme peşinde. “İşte bak bizi teröristlikle suçluyordunuz, aynı teröristle siz buluştunuz” söyleminden çıkamıyorlar. Aslında HDP’nin meclisin üçüncü büyük partisi olduğunu farkedip HDP’yle görüşme tavrı içinde olsalar, toplum da destekler. İyi Parti yanlış, radikal tavrı yüzünden hem muhalefetin cumhurbaşkanı adayına kaybettirecek bu gidişle. Erdoğan’ın kazanma ihtimali yükseliyor böyle bir durumda. Altılı Masa ‘Aman HDP, sen yanımdan git’ tavırları içinde olursa Erdoğan’ın kazanma ihtimali yükselir, bu böyledir.

“Altılı Masa gerçekleri görmezden geliyor”

“Daha halen cumhurbaşkanı adayını da belirleyememiş Altılı Masa var karşımızda. Parlamenter sisteme geçiş hazırlıkları yapıyorlar ama bunlar da çok hantal gidiyor. Ağır eleştiriler almalarına rağmen halen önemli somut meselelerle yüzleşmiyorlar. Şu anda cumhurbaşkanlığı adaylığının bitmesi lazım. Bunlar bitmeden, ortak mutabakat da yürüyemeyecek belli ki. Altılı Masa, İyi Parti bu konularda doğru yapmıyorlar. Biz aslında en azından bu seçimde ülkenin AK Parti-MHP zulüm ittifakından kurtulması gerektiğini söylüyoruz. Yoksa ülke uçuruma sürüklenir diyoruz. Ülkenin en büyük insan hakları meselesini (Kürt sorununu) görmezden gelerek de hiçbir yere gidemezsiniz diyoruz Sayın Akşener’e. Ama halen inatlarını devam ettiriyorlar. Belki 20 milyon Kürt var şu ülkede, milyonlarca HDP seçmeni var ama siz onu cumhurbaşkanlığı seçiminde denklem dışına itmeye çalışıyorsunuz. Bu, akıl mantık dışı bir tutumdur. “

“Kara harekatı olursa HDP ile Altılı Masa arasındaki ipler kopar”

HDP’nin TSK’nın olası Suriye ve Irak’a kara harekatına karşı çıktığını, Altılı Masa’nın da karşı çıkması gerektiğini anlatan Gergerlioğlu, aksi durumda Altılı Masa’nın ortak cumhurbaşkanı adayını desteklemeyeceklerini dile getirdi:

“HDP ile Altılı Masa arasındaki ipler iyice gerildi, kopma noktasına geldi. (Suriye ile Irak’a hava operasyonlarında) Operasyonlarda buğday ve su depoları bombalandı, çocuk hastaneleri, fabrikalar yıkıldı. Sivil ölümler oldu. Daha da yoğun ölümlere yol açacağı besbelli. Bu da Kürt kamuoyunda, HDP seçmeninde duygusal reaksiyonun yükselmesine neden oldu, oluyor. Kobani sürecinde olduğu gibi Kürt kamuoyunda her geçen saniye tansiyon yükseliyor. İncelmiş olan o ip, kara harekatında zaten kopar. Olacak olanı da HDP söyledi. Ortak cumhurbaşkanı adayı fikrine sonuna kadar destek veriyorduk, uzlaşıyorduk ama Kürt meselesinde bu kadarcık cesaretiniz yoksa o zaman beraber yürümeye de gerek yok.“

- Advertisment -