Ana SayfaHaberlerİzmir'de Bayındır Süt İşleme Fabrikası açıldı

İzmir’de Bayındır Süt İşleme Fabrikası açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi öz kaynaklarıyla inşa ettiği Bayındır Süt İşleme Fabrikası düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bayındır Süt Fabrikası İzmir’deki en yeni Cumhuriyet eserimizdir. Bu Cumhuriyet kalesi sizindir. İzmir’indir. Türkiye’nindir. Bayındır Süt Fabrikası, Cumhuriyetimizin 100. yaşına armağan olsun” dedi.

Bayındır Süt İşleme Fabrikası hizmete girdi. Fabrika İzmirli üreticilerden doğrudan alınan günlük 100 ton sütü işleyerek mozeralladan tulum peynirine, dondurmadan yoğurda birçok ürüne dönüştürecek.

“Mera İzmir” projesi kapsamında çiftçiden alınan sütlerin işlenerek “İzmirli” markasıyla satışa sunulacağı Bayındır Süt İşleme Fabrikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Murat Onkardeşler’in Genel Müdürü olduğu İzTarım A.Ş. tarafından işletilecek.

350 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen fabrika, 6 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 18 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu. 130 kişinin istihdam edildiği fabrika, günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip. Bayındır Süt İşleme Fabrikası, 250 milyon TL’lik işlem hacmiyle, yıllık 36 milyon 500 bin litre süt işleyebilecek.

Tunç Soyer: “Atalarımız Cumhuriyeti nasıl kurduysa, biz de bu fabrikayı işte öyle kurduk”

Açılış öncesi kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi:

“Bir Cumhuriyet eseri olan Bayındır Süt Fabrikamızın açılış töreninde sizlerle bir arada bulunmanın sevincini ve gururunu yaşıyorum. Milletin efendileri! Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Görüyorum ki gözlerinizdeki ışık fabrikamızı ışıl ışıl aydınlatıyor. Her birinizin içindeki heyecanı, coşkuyu çok iyi okuyorum. Şunu çok iyi biliyorum. Burası sadece bir fabrika değil. Burası bir kale ve burayı İzmir Büyükşehir Belediyesi kurmadı. Bu kaleyi siz kurdunuz. Ellerinizle, tırnaklarınızla, alın terinizle kurdunuz. Burayı, gün ağarmadan uyanıp ak memeden süt sağan o nasırlı eller kurdu. Çatlamış parmaklarıyla tohum serpen, arık açan, ot biçen, cefakâr Anadolu kadınları kurdu. Burası yemeyip yediren, taşın suyunu sıkan, ömrünü toprağına adamış babalarımızın, dedelerimizin kalesi. Bu fabrika, İzmir’in dağlarını gece gündüz arşınlayan yiğit çobanlarımızın eseri.”

“Atalarımız Cumhuriyeti nasıl kurduysa, biz de bu fabrikayı işte öyle kurduk. Güneşin alnında kavrularak. Ter dökerek. Soğukta tir tir titreyerek. Ama engelleri bir bir aşarak… Sabrederek. İnanarak… Nasıl ki bir kale taş taş, duvar duvar, burç burç kurulursa, biz de bu fabrikayı işte öyle kurduk. Şunu bilin ki, sizler ürettikçe, bu kale bu ülkenin topraklarını korumaya devam edecek. Milletimizin Efendileri! Bu fabrika sizindir. İzmir’in Bayındır Süt Fabrikası, vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.” 

- Advertisment -