Ana SayfaHaberlerİzmir 6.9 ile sarsıldı: 17 ölü, 8'i ağır 438 yaralı

İzmir 6.9 ile sarsıldı: 17 ölü, 8’i ağır 438 yaralı

Seferihisar açıklarındaki depremde başta Bayraklı ilçesi olmak üzere İzmir'de en az 20 bina yıkıldı. Enkazlar altından kurtarma çalışmaları sürüyor. Kurtarılan insan sayısı 80'i geçti. Şu ana kadar 17 ölüm haberi geldi. Seferihisar'da tsunami meydana geldi, ilçeyi su bastı. Yaşlı bir kadın boğularak öldü. Depremde Yunanistan'ın Samos adasında da çok sayıda bina yıkıldı.

AFAD ilk ağızda, merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan depremde, 1’i boğulma sonucu olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 120 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: “Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden alınan bilgilere göre, 1’i boğulma olmak üzere 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 120 vatandaşımız da yaralanmıştır. AFAD Başkanlığı tarafından, bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere 3 milyon lira acil yardım ödeneği gönderilmiştir. Sakarya, Bursa ve Afyon’dan 3 mobil koordinasyon tırı bölgeye yönlendirilmiştir.”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, 6,6 büyüklüğünde dediği depremde enkaz altında kalan şu ana kadar 70 civarında kişinin kurtarıldığını duyurdu.

AFAD ise depremi 6,8 büyüklüğünde diye belirtti. Depremin ardından İzmir, Muğla ve Aydın’da 115 sahada enerji ve 10 sahada servis kesintisi bulunduğunu duyurdu.

Bayraklı ilçesinde de 1593 Sokak’ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 4 kişi yaralı çıkarıldı.

Manavkuyu Mahallesi 1593 Sokak’ta yıkılan binanın enkazında, çevre sakinlerinin yanı sıra AFAD ve diğer kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Binada yakınları bulunanların endişeli bekleyişi devam ediyor.

İzmir’deki şiddetli depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilk açıklama geldi.

Twitter’dan paylaşımda Erdoğan şunları yazdı: “İzmir’de meydana gelen #deprem ‘den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm ilgili imkanlarımız, ilgili tüm kurumlarımızla ilgili kurum çalışmalara başlamak için harekete geçtik.”

İKİ BAKAN BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Bakan Kurum ile Bakan Pakdemirli deprem bölgesine hareket ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu açıklama yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İzmir’deki depremle ilgili olarak “Ulaşım ve iletişim açısından herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Başkanı Güllüoğlu ve İzmir Valisi Köşger ile görüşerek İzmir’deki deprem ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“LÜTFEN TRAFİK YOĞUNLUĞU OLUŞTURMAYIN”

AFAD Başkanlığı’ndan sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da, depremin meydana geldiği İzmir’e hareket etti.

Çataklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Lütfen deprem bölgelerinde trafik yoğunluğu oluşturmayın!” uyarısında bulundu.

Seferihisar’da denizin çekilmesiyle tekneler karaya oturdu

Saat 14.51’de yerin 11 km altında meydana geldiği tespit edilen depremin ardından İzmir Valiliği’nden yapılan ilk açıklamada, “Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız” denildiyse de, daha sonra yapılan resmi açıklamalarda çöken binaların olduğu bildirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremde 6 binanın yıkıldığı ihbarının kendilerine geldiğini açıkladı.

Depremde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin binası da zarar gördü.

Depremin ardından denizin taşması sonucunda sokaklar su altında kaldı.

- Advertisment -