Ana SayfaDış HaberJamaika, Filistin Devleti’ni tanıdı. Filistin’i tanıyan BM üyesi ülkelerin sayısı 141 oldu

Jamaika, Filistin Devleti’ni tanıdı. Filistin’i tanıyan BM üyesi ülkelerin sayısı 141 oldu

Yapılan açıklamada, Jamaika Dışişleri Bakanı Kamina Johnson Smith’in şu sözlerine yer verildi: “Jamaika, uzun süredir devam eden çatışmayı çözüm bulmak, Filistinlilerin onurunu ve haklarını korumak için tek geçerli seçenek olarak iki devletli çözümü savunmaya devam ediyor. Jamaika, Filistin Devleti'ni tanıyarak barışçıl bir çözüme olan bağlılığını güçlendiriyor."

Jamaika, Filistin Devleti’ni tanıma kararı aldı. Karar, pazartesi günü Kabine’de yapılan müzakerelerin ardından Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Senatör Kamina Johnson Smith tarafından onaylandı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Jamaika, uzun süredir devam eden çatışmayı çözmek, İsrail’in güvenliğini garanti altına almak, Filistinlilerin onurunu ve haklarını korumak için tek geçerli seçenek olarak iki devletli çözümü savunmaya devam ediyor. Jamaika, Filistin Devleti’ni tanıyarak barışçıl bir çözüme olan bağlılığını güçlendiriyor. Karar Jamaika’nın, halkların kendi kaderini tayin hakkı ile birlikte devletler arasında karşılıklı saygı ve barış gibi Birleşmiş Milletler Anlaşması ilkelerine olan güçlü bağlılığıyla uyumludur.

Jamaika acil ateşkes, rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze halkı, özellikle de her gün acı çeken birçok kadın ve çocuk için insani yardıma erişimin artırılması yönündeki desteğini yineledi. Jamaika, gerilimi azaltmak ve bölgede kalıcı barışın tesisi için tüm çabaları desteklemeye devam ediyor. Tarafları, çatışmanın korkunç sonuçlarını göz önünde bulundurmaya, herkesin güvenliğini sağlayacak diplomatik çözümlere bağlı kalmaya çağırıyor.

Jamaika, Filistin Devleti’ni tanıyan 140 Birleşmiş Milletler (BM) Üye Devletine katılıyor.”

- Advertisment -