Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği, PKK’nın Japonya’nın Kamu Güvenliği İstihbarat Teşkilatının (PSIA) terör örgütleri listesine dahil edildiğini açıkladı.
Büyükelçilikten yapılan açıklamada, PSIA’nın uluslararası terör örgütleri listesinin bulunduğu internet sitesinin birkaç gün önce güncellendiği ve daha önce listede yer almadığı görülen PKK’nın listeye eklendiği belirtildi.
Açıklamada, “Japonya hükümetinin, PKK’yı, 2002 yılı itibarıyla mal varlığı dondurulması gereken terörist ve benzeri örgütler arasına dahil ettiği ve PKK tarafından gerçekleştirilen terör eylemlerini kınadığı” ve “Japonya hükümetinin bu politikasında herhangi bir değişiklik olmadığı” ifade edildi.
Japonya’nın istihbarat kurumunun PKK’yı terör örgütleri listesinden çıkarttığı haberi Türkiye’nin tepkisine sebep olmuştu.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.