Ana SayfaHaberlerKadın öğretmen için “al bunu” sözüyle gündeme gelen, Kılıçdaroğlu’nun ‘beni beklesin’ dediği...

Kadın öğretmen için “al bunu” sözüyle gündeme gelen, Kılıçdaroğlu’nun ‘beni beklesin’ dediği emniyet müdürü terfi etti

Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen, ikinci sınıf emniyet müdürlüğünden birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etti. Kardiyen, birçok toplumsal olayda protestoculara karşı sert müdahaleleriyle tanınıyor. Kardiyen, 30 Ağustos’ta özel sektör öğretmenlerinin buluşması sırasında kadın bir öğretmeni iterek “al bunu” dediği görüntülerle gündem olmuştu. Kılıçdaroğlu, görüntüleri “Öğretmenlere ‘Al bunu’ diyen o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz” mesajıyla paylaşmıştı.

Gazeteci Tolga Şardan T24’teki yazısında Emniyet teşkilatında 179 polis müdürünün ikinci sınıf emniyet müdürlüğünden birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etmesiyle ilgili dikkat çekici bazı bilgiler verdi.

Şardan, terfi eden polis müdürlerinden birinin toplumsal olaylardan sorumlu Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen olduğunu yazdı.

Kardiyen, daha önce de birçok toplumsal olayda protestoculara sert müdahalelerde bulunmasıyla sık sık gündeme gelmiş bir isim. En son 14 Eylül’de İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Ankara’daki ofisinin önündeki basın açıklamasına katılmak isteyen Uygur göstericilere yapılan sert müdahale sonrası gündeme gelmişti.

Müdahale sırasında Kardiyen’in bir Uygur aktiviste “Aldırırım seni oğlum, aldırırım seni” diye bağırarak ittirdiği görüntüler sosyal medyada çok tepki görmüştü.

Uygur göstericiler ve polis arasındaki arbede, İİT Ankara ofisinin Çin’in Ankara’daki Büyükelçilik binasın yakın olması gerekçesiyle basın açıklamasına yalnızca otuz kişinin katılımına izin verileceğinin açıklanması sonrası çıkmıştı.

Kardiyen, 30 Ağustos’ta da Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın buluşmasında bir kadın öğretmeni iterek diğer polislere “al bunu” diye talimat verdiği görüntülerle gündeme gelmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşarak “Öğretmenlere ‘Al bunu diyen’ o kişi beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz” demişti. 

Mukadder Kardiyen daha önce de çeşitli basın açıklaması ve protesto gösterilerinde benzer hareketleriyle gündeme gelmişti.

10 Haziran’da ODTÜ’deki Onur Yürüyüşü sırasında bir öğrenciyi darp ederek gözaltına aldığı görüntüler yayımlanmıştı.

Mukadder Kardiyen, 9 Haziran 2021’de İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi protesto eden bir eylem sırasında da elinde biber gazı tüpüyle görüntülenmişti.

12 Haziran 2019’da, Çorlu’daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarının Anayasa Mahkemesi binasının önündeki adalet nöbetini dağıtmak isteyen polislerin başında da Mukadder Kardiyen vardı.

Mukadder Kardiyen, kazada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz’ü kolundan ittirerek “Kameraların önünde şov yapma” demişti.

CHP suç duyurusunda bulunmuştu: “Defaten görevi kötüye kullanma ve işkence suçları işlemiştir”

CHP, Ağustos ayında Mukadder Kardiyen hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusunda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, şunları söylemişti:

“Şüpheli Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde kolluk görevlisidir. Rütbesi başkomiser olduğu bilinen şüpheli, toplumsal olaylarda görevli kolluğun amiri olarak görev yapmaktadır.

“Şüpheli bu görevi sırasında defaten görevi kötüye kullanma ve işkence suçlarını işlemiştir. Anayasal bir hak çerçevesinde barışçıl olarak yürütülen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde provokatif tavırlarıyla ve görev sınırlarını aşan müdahaleleriyle defalarca demokratik bir hakkın kullanımını bilinçli olarak engellemiştir.”

- Advertisment -