Ana SayfaHaberlerKadri Gürsel: “Yapı Kredi, 2019’da beraat ettiğim dava nedeniyle bana sakıncalı kişi...

Kadri Gürsel: “Yapı Kredi, 2019’da beraat ettiğim dava nedeniyle bana sakıncalı kişi muamelesi yapıyor”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kadri Gürsel: “Oğlumun okulu, taksit ödemeleri için Yapı Kredi Bankası ile anlaşmış; bu amaçla istenen türden bir kredili mevduat hesabı açtırmak için dün bankaya müracaat ettim ama talebim ‘hakkımda açılmış bir dava olduğu’ gerekçesiyle karşılanmadı. O dava, 2017’de 11 ay tutuklu kalarak yargılandığım ve 2019’da hakkımda beraatle sonuçlanan Cumhuriyet gazetesi davası. Beni bu siyasi dava nedeniyle fişlediğini anladığım Koç’ların Yapı Kredi Bankası bana hâlâ sakıncalı kişi muamelesi yapıyor.”

Gazeteci Kadri Gürsel, Yapı Kredi Bankası’nda kredili mevduat hesabı açma talebinin 2017’de başlayan ve 2019’da beraat ettiği Cumhuriyet Gazetesi davası gerekçe gösterilerek karşılanmadığını açıkladı.

Gürsel sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“Oğlumun okulu, taksit ödemeleri için Yapı Kredi Bankası ile anlaşmış; bu amaçla istenen türden bir kredili mevduat hesabı açtırmak için dün bankaya müracaat ettim ama talebim ‘hakkımda açılmış bir dava olduğu’ gerekçesiyle karşılanmadı.

O dava, 2017’de 11 ay tutuklu kalarak yargılandığım ve 2019’da hakkımda beraatle sonuçlanan Cumhuriyet gazetesi davası. Delilsiz, hukuksuz bir kumpas dava…

Üstelik üzerinden dört yıl geçmiş, bu arada çalıştığım bankalarla hiçbir zaman hiçbir sorun yaşamamışım ama beni bu siyasi dava nedeniyle fişlediğini anladığım Koç’ların Yapı Kredi Bankası bana hâlâ sakıncalı kişi muamelesi yapıyor.

İşgüzarlık mı, korkaklık mı, adice bir iş birliği mi, akıldan yoksun bir bürokrasi mi, hangisi? Şaşkınlık içindeyim. Başka ne diyebilirim, bilmiyorum. Kısa yoldan, canınız cehenneme! Memlekette banka mı yok?”

- Advertisment -