Ana SayfaHaberlerGündemCan kaybı bir günde iki katına çıktı: 5434

Can kaybı bir günde iki katına çıktı: 5434

AFAD, sabah 2 bin 921 olarak açıkladığı ölüm sayısını akşam 5 bin 434 kişi olarak açıkladı. AFAD ayrıca 26 bin 721 kişinin yaralandığını bildirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için farklı bölgelerden 2 bin 103 madencinin deprem bölgesine intikal ettiğini bildirdi.

AFAD, saat 19.50 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 4 bin 544 kişinin hayatını kaybettiğini, 26 bin 721 kişinin yaralandığını bildirdi.

Sabah saatlerinde açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Deprem 13,5 milyon vatandaşımızı doğrudan etkiledi” diye konuştu. Kurum “Vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça Osmaniye-Gaziantep yolunda trafiğe çıkmamalarını, ekiplere öncelik vermelerini istiyoruz” uyarısında bulundu.

Saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “4. seviye uluslararası alarmdayız” açıklaması yaptı.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi.

Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da bazı binalar yıkıldı.

Ara ara sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu.

Malatya tarihi Ulu Cami yıkıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, deprem bölgesinde evlerine dönemeyen vatandaşların il müftülükleri ve din görevlilerinin rehberliğinde uygun olan camilerde diledikleri kadar kalabileceklerini bildirdi.

Okullar bir hafta tatil

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm Türkiye’de okulların 13 Şubat’a kadar tatil ilan edildiğini duyurdu.

- Advertisment -