Ana SayfaHaberlerDünyaKampanya afişlerine tek kaş, bıyık çizenlerle nasıl baş edilir?: İki tarz-ı siyaset

Kampanya afişlerine tek kaş, bıyık çizenlerle nasıl baş edilir?: İki tarz-ı siyaset

Almanya’da 26 Eylül’de yapılacak federal seçimler yaklaşırken, Seçim afişlerinde yüzüne çıkartma yapıştıran aktivistleri polise şikayet eden Hristiyan Birlik Partisi adayı, Twitter’da alaya alındı ve daha önce eyalet seçimleri için yarışmış Die Linke adayı Dzalto’nun aynı duruma sempatik karşılığı örnek gösterildi.

Geçtiğimiz hafta, CDU’nun Hamburg-Mitte bölgesinde parlamento için yarışan adayı Christoph de Vries’in seçim afişlerindeki fotoğraflarına “Fridays for Future” aktivistleri kendi logolarının stickerlarını yapıştırdı.

Vries seçim afişlerinde burnuna ve ağzına sticker konulmasına karşın sinirlerine hakim olamadı, attığı tweette durumu polis memurlarına bildirdiğini söyledi:

“ Sevgili #fridaysforfuture aktivistleri , hiçbir gerekçe bu tür eylemleri haklı çıkarmaz. Komik olduğunu düşündüğünüz şey mülke zarar vermek ve dolayısıyla ceza gerektiren bir suçtur. Bunu hemen çok dostane bir polis memuruna bildirdim.”

Vries’in bu tweeti Twitter’da büyük tepki topladı. Yüzlerce alıntı tweette vekil adayını alaya alan da, itidale ve hoşgörüye davet eden de oldu. Fakat en çok etkileşim alan paylaşım, vekile yanıt olarak atılan bu tweet oldu:

“3 küçük çıkartma için şikayette bulunabilirsiniz. Hakkınızdır. Ama Jovana Dzalto gibi meseleyi yöneterek de böyle bir şeyi çözebilirsiniz. En azından neyi daha sevimli bulduğumu biliyorum!”

Die Linke adayından mizah ve sempati dolu karşılık

Mart ayındaki eyalet seçimleri öncesinde afişlerdeki fotoğrafına siyah diş, bıyık ve tek kaş çizilen Die Linke adayı Jovana Dzalto, bu harekete özgüven ve mizah dolu bir karşılık verip kendi yüzünü de aynı şekilde çizmiş ve posterle yanyana fotoğraf çektirmişti. Genç adayın Instagram’da da bizzat paylaştığı fotoğrafta şu not yazılı: “Seçmenlerimin taleplerini her daim ciddiye alırım!”

Dzalto 14 Mart’taki eyalet seçimlerinde yarıştığı Rheinland-Pfalz bölgesinde kaybetse de, bu paylaşımıyla ana akım medyada kendine yer bulmuş ve sempati toplamıştı.

- Advertisment -