Ana SayfaDış HaberKanada Başbakanı Trudeau’dan Hindistan’a suçlama: Sih liderin öldürülmesinde parmağı olabilir

Kanada Başbakanı Trudeau’dan Hindistan’a suçlama: Sih liderin öldürülmesinde parmağı olabilir

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ottowa’da Avam Kamarası’ında konuştu ve Haziran ayında Kanada’da öldürülen Sih lider Hardeep Singh Nijjar cinayetinde Hindistan devletinin parmağı olabileceğini söyledi. Kanada cinayetle ilgili bir Hintli diplomatı sınır dışı etti.

British Columbia eyaletinin önde gelen Sih liderlerinden Nijjar, 18 Haziran’da bir Sih tapınağının önünde vurularak öldürüldü. Trudeau, Kanada istihbaratının Nijjar’ın ölümü ile Hindistan arasında bir bağlantı olduğuna dair bulgularına atıfta bulundu.

https://x.com/spectatorindex/status/1703860132369891580?s=20

Nijjar, Pencap bölgesinde “Halistan” adında bağımsız bir Sih devleti kurmayı amaçlayan milliyetçi Halistan hareketinden olduğu için Hindistan tarafından teröristlikle suçlanıyor ve tehditler alıyordu.

Trudeau, Avam Kamarası’nda yaptığı açıklamada Hindistan Başbakanı Narendra Modi’yle G20’de yaptığı görüşmede Modi’nin Halistan-Sih aktivizmiyle ilgili “derin endişeleri” olduğunu söylediğini anlattı.

Kanada Hindistan’la diplomatik ilişkisini sürdürecek ama cinayetle ilgili bir üst düzey Hintli diplomat sınır dışı edildi.

- Advertisment -