Ana SayfaHaberlerKanada’da aşı karşıtları sokağa çıktı, Başbakan Trudeau tedbir amacıyla ‘gizli bir yere’...

Kanada’da aşı karşıtları sokağa çıktı, Başbakan Trudeau tedbir amacıyla ‘gizli bir yere’ götürüldü

Kanada'da sınır ötesi taşımacılıkta koronavirüs aşısı zorunluluğu getirilmesine tepki gösteren kamyoncuların başlattığı eylem, aşı karşıtı ve hükümete muhalif binlerce kişinin katılımı ile büyüdü. Protestoların büyümesinin ardından Başbakan Justin Trudeau ile ailesinin gizli bir yere götürüldüğü açıklandı.

Kanada’daki protestolar, kendilerine ‘Özgürlük Konvoyu’ adını veren ve sınır ötesi taşımacılıkta koronavirüs aşısı zorunluluğuna tepki gösteren bir kamyoncu grubu tarafından başlatıldı. Kamyoncuların Ottawa’ya varmasıyla, binlerce aşı karşıtı ve iktidar muhalifi de onlara katıldı.

Başkent  Ottawa’da binlerce kişi yağan kara rağmen parlamento binasının önünde toplanırken, Başbakan Justin Trudeau ile ailesinin güvenlik amacıyla ‘gizli bir yere’ götürüldüğü belirtildi. 

-21 derece düzenlenen eylemde protestocuların birçoğunun maske takmadığı, yakındaki bir alışveriş merkezinin de maskesiz eylemcileri içeri almamak için kapatıldığı öğrenildi.

Başbakan Trudeau hafta başında yaptığı açıklamada, kamyoncuların başkente yaklaşmakta olan konvoyunu ‘küçük bir azınlık’ olarak nitelemişti.

- Advertisment -