Ana SayfaHaberlerDünyaKanada’dan 9 zehirli mektup yolladı, New York’ta silahla ve sahte kimlikle yakalandı;...

Kanada’dan 9 zehirli mektup yolladı, New York’ta silahla ve sahte kimlikle yakalandı; Trump’ı öldürmeye çalışan kadın itirafçı oldu1

ABD polisi, 2020’de gözaltına aldığı 55 yaşındaki Kanada ve Fransa vatandaşı Pascale Cecile Ferrier’in sorgu sürecinde Trump’ı öldürmeye çalıştığını itiraf ettiğini açıkladı.

Ferrier’in arabası 2020 yılında New York’ta durduruldu. Polis arabasında içi dolu bir silah, yüzlerce mermi, iki bıçak, şok tabancası, biber gazı, cop ve sahte kimlik bulunca Ferrier’i gözaltına aldı.

Ferrier gözaltında kaldığı dönemde, 2019’da Kanada’da yaşarken dönemin ABD Başkanı Trump’ı öldürmek için plan yapıp harekete geçtiğini anlattı. Ferrier bu amaçla kendi ürettiği ölümcül zehirleri taşıyan mektupları Kanada’dan Trump’ın Beyaz Saray adresine postaladı. Mektuplara “Bu sana özel hediyem, işe yaramazsa daha güçlüsünü üreteceğim, olmadı ABD’ye gelebilirsem silahımı kullanacağım” gibi notlar yazdı, ABD’de yaşayan kuzeninin Trump’ın başkanlığına bir 4 sene daha katlanmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Ferrier’in en az 10 sene hapis cezası alması bekleniyor.

- Advertisment -