Ana SayfaHaberlerKanal İstanbul’un imar planları bir kere daha iptal: Mahkeme İBB’yi haklı buldu

Kanal İstanbul’un imar planları bir kere daha iptal: Mahkeme İBB’yi haklı buldu

İdare Mahkemesi, İBB’nin açtığı davada Kanal İstanbul projesinin çevresi için hazırlanan imar planlarını iptal etti. İBB Hukuk Müşaviri Eren Sönmez: “Kanal İstanbul 1. 2. ve 3. etap planlarındaki değişikliklere karşı açtığımızı davayı kazandığımızı ve değişikliklerin iptal olduğunu duyurmuştuk. Kanal İstanbul'un 1. 2. ve 3. etaplar ana planlarına açtığımız davalar da neticelendi ve bu planlar da mahkemece iptal edildi.”

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, İBB’nin açtığı davada Kanal İstanbul projesinin çevresinde kurulması planlanan üç imar planını iptal etti.

İBB 1. Hukuk Müşaviri Eren Sönmez, kararları X hesabından şu mesajla duyurdu:

“Kanal İstanbul 1. 2. ve 3. etap planlarındaki değişikliklere karşı açtığımızı davayı kazandığımızı ve değişikliklerin iptal olduğunu duyurmuştuk. Kanal İstanbul’un 1. 2. ve 3. etaplar ana planlarına açtığımız davalar da neticelendi ve bu planlar da mahkemece iptal edildi.”

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, geçen hafta da Kanal İstanbul imar planlarında yapılan değişiklik yapan planların iptaline karar vermişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iptal kararını, “İstanbullular itiraz etti, Kanal İstanbul planları iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı, şehrimize milyonlarca yeni nüfus getirecek, doğasını ve su kaynaklarını yok edecek plana yapılan itirazları 11. İdare Mahkemesi haklı buldu” mesajıyla paylaşmıştı.

Mahkeme ayrıca İBB’nin imar planına itirazını reddeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın işleminin hukuka uygun olmadığına hükmetmişti.

- Advertisment -