Ana SayfaHaberlerKandil de muhataplık tartışmasına girdi: Muhatap HDP, çözüm yeri Meclis

Kandil de muhataplık tartışmasına girdi: Muhatap HDP, çözüm yeri Meclis

Kürt sorununun çözümünde muhatap kim tartışmasına Kandil de katıldı. PKK’nın Almanya’da yayımlanan gazetesi Yeni Özgür Politika, Cemil Bayık’ın “Muhatap HDP’dir, çözüm yeri Meclis’tir” sözlerini manşet yaptı. Bayık, röportajda Öcalan’ın yıllar önce “Kürt sorununun çözüm yeri Meclis’tir, muhatap HDP'dir” dediğini hatırlattı, “Kürt sorununu dile getirenlere cesaret vermeliyiz ki adım atsınlar" dedi.

PKK’ya yakın Sterk TV’ye konuşan Bayık, ‘muhataplık’ tartışması için “anlamsız ve saptırma” dedi, Öcalan’ın yıllar önce “Kürt sorununun çözüm yeri Meclis’tir, muhatap HDP’dir” dediğini hatırlattı.

Cemil Bayık, “Şu an Türkiye’de Erdoğan sonrası hesaplar yapılmaya başlandı. Özellikle CHP Kürt sorununu dile getirmeye başladı. Sizce CHP’nin bu çıkışının sebebi nedir” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Kürt sorununun artık daha da büyüdüğünü gördüler ve CHP bu yüzden Kürt sorununu tekrar gündeme getirdi. Eğer AKP-MHP siyasetini boşa düşürmeseydik CHP Kürt sorununu gündeme getirmeye cesaret edemezdi. CHP geçmişten beri var, neden daha önce Kürt sorununu dile getirmiyordu? Kürt sorunu bugün mü ortaya çıktı? Hayır 100 yıldır var. Şunu da belirtmeliyim ki Türkiye’de kim Kürt sorununa ilişkin bir çözüm geliştirirse, ne kadar eksikleri olsa da bizler adım atmaları için destek veririz. Taktiksel yaklaşılırsa zaten ortaya çıkar, bugün anlaşılmasa yarın anlaşılır. Kürt sorununu dile getirenlere cesaret vermeliyiz ki adım atsınlar.” 

Bayık, “muhatap Öcalan mı” tartışmasıyla ilgili soruya da Öcalan’ın “Kürt sorununun çözüm yeri Meclis’tir, muhatap HDP’dir” sözlerini hatırlatarak cevap verdi: 

“Çünkü AKP’nin Kürt sorununu çözecek bir politikası yoktu. AKP’yi bir araç olarak kullanıyordu. Öcalan AKP’nin amacının seçimi kazanmak ve iktidarını sürdürmek olduğunu anladı. Bu yüzden sorunun resmiyette çözülmesi gerektiğini vurguladı. Öcalan Kürt sorununu kimsenin istismar etmemesi, saptırmaması için yasallaştırılması, Meclis’te olması ve komisyon kurulması gerektiğini belirtti.”

- Advertisment -