Ana SayfaHaberlerKandil’den HÜDA PAR Dersim adayına tehditler: “Dersim'e adım atmaya cesaret bile etmemelidir,...

Kandil’den HÜDA PAR Dersim adayına tehditler: “Dersim’e adım atmaya cesaret bile etmemelidir, yüzüne tükürülmeli”

KCK yürütme konseyi eş başkanı Besê Hozat, HÜDA PAR’ın Dersim’de gösterdiği ilk adayı tehdit etti: “Dersim gibi Aleviliğin, Reya Heq inancının merkezi gibi bir yerde aday çıkarmışlar Dersim halkı bu kontranın yüzüne tükürmelidir. Bırak gidip propaganda yapmayı, Dersim'e adım atmaya bile cesaret etmemelidir. Hizbulkontra adayları Kurdistan'a, Kurdistan kentlerine adım atmaya bile cesaret etmemelidir."

KCK’lı Bese Hozat, PKK’nın televiyonuna 31 Mart seçimleri hakkında konuştu. Konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Dersim’e adım atmaya bile cesaret etmemeli”

“Utanmadan gitmişler, Dersim gibi Aleviliğin, Reya Heq inancının merkezi gibi bir yerde aday çıkarmışlar. Dersim, Alevilerin Reya Heq inancının merkezidir. Hepsi bu inançtan insanlardır. Onlara hakaret ediyor, küfrediyor. Bu bir küfürdür, bu bir saldırıdır, bu bir soykırım saldırısıdır. İşte 37-38 Tertelesi’nin mevcut faşist iktidardaki ve onun özel savaş aracı Hizbulkontra’daki ifadesidir. Şu anda Dersim’de yürütülen bir soykırım savaşıdır. Dersim halkı bu kontranın yüzüne tükürmelidir. Bırak gidip propaganda yapmayı, Dersim’e adım atmaya bile cesaret etmemelidir. Hizbulkontra adayları Kurdistan’a, Kurdistan kentlerine adım atmaya bile cesaret etmemelidir.”

“Her yerde harekete geçmiş. Batman ile çok uğraşıyor”

“Şimdi bu Hizbulkontra, Kurdistan’ın her yerinde topyekûn soykırım politikalarının bir parçası olarak mevcut durumda kendisini en etkili argümanı yapmaya çalışarak Kurdistan’da soykırım politikaları uyguluyor. Her yerde harekete geçmiş. Batman ile çok uğraşıyor. Bu Hizbukontra’nın aday çıkardığı kişiler her yerde Kürtçe konuşuyor. Kürtçe konuşarak milleti aldatmaya çalışıyorlar. KDP de Kürtçe konuşuyor. KDP Kürtçe konuşarak AKP-MHP- Ergenekon’la birlikte Kürt soykırımı yapıyor. Kürt soykırım politikalarının içinde yer alıyor. Şimdi KDP’ye bu haliyle Kürt diyebilir misin? Yurtsever diyebilir misin? Kürtlükle bir alakası var mı? Kürt soykırımı yapan bir güç, bir yapı, Kürtleri, çıkarlarını, değerlerini temsil edebilir mi? Zaten Kürtler değerlerini 100 yıldır, özellikle 50 yıldır mücadeleyle, direnişle, büyük bedellerle, bir sürü kayıpla can vererek, kan dökerek, acı çekerek, işkence yiyerek kazandı.”

“(Yeni çözüm süreci tartışmaları) Bu tür özel savaş propagandaları tamamen Kürtlerin kafasını karıştırmaya dönük beklenti yaratıp, kafa karışıklığı yaratıp oy devşirmeye dönük özel savaş politikalarıdır. Tamamen özel savaş politikalarıdır.”

- Advertisment -