Anasayfa / Haberler / Kanuni Sultan Süleyman şakası nedeniyle yargılanan komedyen Tuba Ulu’ya 5 ay hapis cezası

Kanuni Sultan Süleyman şakası nedeniyle yargılanan komedyen Tuba Ulu’ya 5 ay hapis cezası

Kanuni Sultan Süleyman hakkında stand-up gösterisinde yaptığı şaka nedeniyle yargılanan komedyen Tuba Ulu, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Stand-up gösterisinde Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’a ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle yargılanan komedyen Tuba Ulu hakkında karar çıktı.

T24’ten Can Öztürk’ün haberine göre İstanbul’da görülen davada mahkeme, Ulu’yu “Tarihi milli manevi değerlere hakaret” gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına (HAGB) karar verdi.

Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Ulu, Türkiye’de yaşayan ve her alanda mücadele eden bir kadın olarak kadınları aşağılamasının söz konusu olamayacağını belirtti. Gösterilerinde kadınlardan yana bir tutum benimsediğini söyleyen Ulu, beraatini talep etti.

Ulu’nun avukatı ise mütalaanın ifade özgürlüğünü gözetmediğini savunarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi kararlarını hatırlattı. Avukat, müvekkilinin kadınları aşağılamayı değil, tam tersine kadınlardan yana bir yaklaşım sergilemeyi amaçladığını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada dolaşıma giren stand-up gösterisindeki bir kesit üzerine Tuba Ulu hakkında soruşturma başlatmıştı. Gözaltına alınan Ulu, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış; daha sonra yaptığı açıklamada kullandığı ifadelerin sınırı aşmış olabileceğini belirterek kamuoyundan özür dilemişti. Savcılık, Ulu hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın