Ana SayfaHaberlerKar sonunda geliyor: 'Önce kar gelecek, sonra Doğu'dan canavar gelecek'

Kar sonunda geliyor: ‘Önce kar gelecek, sonra Doğu’dan canavar gelecek’

Bu sene sonbahar ve kışın yağışsız geçmesi kuraklık endişesi yaratırken, kar yağışı ile ilgili müjdeli bir haber geldi.

Bir hafta önce yaptığı açıklamada “Şubat’ta doğudan bir canavar gelebilir” yorumunda bulunan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, bugün yaptığı yeni paylaşımda ise bir radar görüntüsü paylaşarak “Bahsettiğim Stratosferik darbe, meyvelerini vermeye başlıyor. ‘Önce kar gelecek, sonra Doğu’dan canavar gelecek’ demiştim. O canavar kendini göstermeye başladı” dedi.

Ökten, “Kar yağışları başlıyor. Cumartesi sabahına İç Anadolular genel olarak beyaz örtü ile uyanacaklar. Bu ilk atak. Tadını çıkarın…” dedi.

Ökten ayrıca, “İstanbul için modellerin mutabık olmaya başladığı bir sistem var. Bir çok senaryo bize vortex veriyor. Yani 24 Ocak 2022’deki gibi.  Karadeniz suyu bu sene çok sıcak. Geçen seneki vortex enerji olarak 3 atom bombası gücündeydi. Bu seneki 5’e çıkabilir. Yakında açıklama yapacağım” ifadelerini kullandı.

NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, İstanbul’da 4 Şubat’ta kar yağabileceğini söyleyerek, “Art arda gelecek ve devamı olacak yağışlar gerçekleşecek. 27 Ocak-10 Şubat arasında sıklıkla yağış göreceğiz. Yoğun kar yağışı alacak kentlerimiz de olacak” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -