Ana SayfaHaberlerKaramollaoğlu’ndan dikkat çeken paylaşım: “Nasıl ki DP ile İYİP, ‘ittifak içinde bir...

Karamollaoğlu’ndan dikkat çeken paylaşım: “Nasıl ki DP ile İYİP, ‘ittifak içinde bir ittifak’ içindelerse; aynısı farklı biçimlerde olabilir”

Çarşamba akşamı (13 Nisan) Karar TV canlı yayınına konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 6’lı masa ve seçim ittifakları ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şu anda şartlar değişti. Seçim kanunu ile birlikte görüşlerimiz de değişti. 6’lı masa aslında muhalefetin diyalog ortamını oluşturuyor. İlle de her noktada birlikte hareket etme mecburiyeti yok. Zaten bu durum da çıkan kanunla ortadan kalkmış oldu. 6’lı masanın olması, meselelerin birlikte yürütülmesine fırsat veriyor. Bunun faydalı olacağını düşünüyorum. Ama üçüncü ittifak, yeni seçim kanunundan dolayı olabilir. Tek tek de girilirse, 3 partinin aldıkları oyu birlikte oldukları takdirde üst üste koysanız daha büyük çoğunluk elde edersiniz. Milletvekili çıkarma ihtimali artar. Veya böyle bir ortam oluştuğu takdirde bu bir yeni katılıma vesile olabilir.”

Karamollaoğlu, dün (13 Nisan) Karar TV canlı yayınında yaptığı açıklamaların ardından bu akşam (14 Nisan) da twitter hesabından konuya ilişkin bir dizi paylaşımda bulundu.

“Biz altılı masayla ilgili farklı bir fikir gündeme getirmedik”

Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Üçüncü ittifak konusunda, dünkü yayında biz, ‘ittifak içinde ittifaklar’ olabilir kanaatini gündeme getirmiştik; öyle görülüyor ki, eksik kalmış veya yanlış anlaşılmış.

Biz, dünkü konuşmamızda altılı masayla ilgili farklı bir fikir gündeme getirmedik. Nasıl ki Demokrat Parti ile İYİ Parti, ‘ittifak içinde bir ittifak’ içindelerse; aynısı farklı biçimlerde olabilir, benim söylemek istediğim budur.

Ayrıca ben, seçimle ilgili bu tip konuların seçim sath-ı mailine girilmeden görüşülmesinin doğru olmadığı kanaatindeyim.

Tekrar ifade ediyorum; şu anda seçim sath-ı mailine girmedik.  Ama sanki seçim sath-ı mailine girmişiz gibi, partilerden görüş almak istiyorlar; bunun da doğru olduğu kanaatinde değilim.

Çok değil, birkaç ay sonra bu konuları daha rahat konuşabiliriz. Çok açık ifade ediyorum: Cumhur İttifakı bu konuların bugünden görüşülmesini istiyor; çünkü bir yerlerden bir şeyleri karıştırıp, ‘acaba fitne çıkarabilir miyiz’ derdindeler.

Farkındayız, bu oyuna gelmeyeceğiz!”

- Advertisment -