Ana SayfaHaberlerKarpuzdaki ‘çocuk’ yenilenmek üzere kaldırıldı

Karpuzdaki ‘çocuk’ yenilenmek üzere kaldırıldı

Kimi Kuzey Kore diktatörüne, kimi Çiftlik Bank dolandırıcısına benzetti, Diyarbakır Valisi “Dünyanın bütün bebekleri birbirine benzer, ne olur bebekleri birbirinden ayırmayın” diyerek savundu. Diyarbakır’ın tartışmalı karpuz içindeki çocuk heykeli nihayet kaldırıldı. Heykeli diken kayyım belediyesinden açıklama var: “Maket yapımcısı, eleştirileri dikkate alacak şekilde ürünlerini yenileyecek.”

Diyarbakır Havaalanı çevresindeki Yonca Kavşağı’na konulan heykeller arasında yer alan ‘içinde çocuk olan karpuz’ ve ‘tatlıcı’ figürleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme yapılması için kaldırıldı.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-05-13 17.22.11.png

Karpuz yerinde dururken, içindeki çocuk maketi revize edilmek üzere kaldırıldı.

Diyarbakır Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, kentte tartışmalara neden olan heykellerin kaldırılması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine idari başvuruda bulunmuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, heykeller dahil olmak üzere kavşaktaki peyzaj çalışması için 4 milyon 412 bin TL harcamıştı.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:tatlici-heykel-tigris.jpg

Kaldırılan heykellerden biri de Diyarbakır’ın meşhur burma kadayıfçısı heykeli.

Diyarbakır Belediyesi ise heykellerin kaldırılmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle dendi:

“Diyarbakır Havalimanı Yonca Kavşağı’nda yapılan çevre düzenlemesi kapsamında; alana yerleştirilen iki maket hakkında yapılan eleştiriler, Diyarbakır Valimiz Sayın Münir Karaoğlu’nun talimatlarıyla belediyemizin ilgili birimleri tarafından değerlendirilmiş, yapılan değerlendirme sonucu maketler bulundukları yerden kaldırılmıştır.

“Maket yapımcısı, eleştirileri dikkate alacak şekilde ürünlerini yenileyecek, ilgili birimlerin onayıyla belediyemize teslim edecektir.

“Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarının, açıklamamız ve ulaşabildikleri kayıtlara rağmen, maketlere 4 milyon 412 bin 835 ödendiği iddiası ise yalan ve iftiradır.

“Bu bedel 11 Mayıs 2021 tarihinde yaptığımız açıklamada ifade ettiğimiz üzere 170 bin metrekarelik alanda; drenaj hatları, su depoları, çimlendirme, ağaçlandırma, çalı ekimi gibi işlerin tamamını içeren ihalenin tutarıdır.

“Söz konusu ihale; açık ihale usulüyle yapılmış, canlı yayınlanmış ve en ekonomik teklifi veren firma tarafından üstlenilmiştir. Çalışmalar devam etmektedir. Duyarlılık ve yapıcı eleştirileri için Diyarbakır Kamuoyu’na teşekkür ediyoruz.”

Diyarbakır Valisi nasıl savunmuştu?

Diyarbakır Valisi Münir Karaaoğlu heykellere yönelik eleştirilere tepki göstermişti:

“Yaşı büyük değil. İki tane dişi var nasıl yaşı büyük olacak ya. Bırakın Diyarbakır’da karpuz tartışılsın, güzellikler tartışılsın.

“Diyarbakır’da arzumuz isteğimiz budur. Akşamki tartışmanın Diyarbakır’a bir zararı yok faydası var arkadaşlar. Eğer gerçek fotoğraflarla beraber karşılaştırırsanız gerçeğe çok uygun olduğunu da görürsünüz. Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizelisi olmaz arkadaşlar. Dünyanın bütün bebekleri de birbirine benzer, ne olur bebekleri birbirinden ayırmayın”

- Advertisment -