Ana SayfaHaberlerKarşınızda yeni Reza Zarrab: At terbiyecisi Aaron Goldsmith

Karşınızda yeni Reza Zarrab: At terbiyecisi Aaron Goldsmith

Reza Zarrab’ın suçunu kabul ederek savcılıkla anlaşma yapıp itirafçı olduktan sonra ismini Aaron Goldsmith olarak değiştirdiği ve Florida’da Next Level isminde bir şirket kurarak at terbiyeciliği işi yaptığı ortaya çıktı.

Amerika’nın önde gelen at terbiyeciliği dergilerinden PS Dressage’in Ağustos sayısında, Next Level isimli bir şirketin yöneticileriyle  röportaj yayınlandı.

Röportajda Aaron Goldsmith, “Yaklaşık 20 yıldır endüstrinin içindeyim, özellikle atlamada ve at terbiyesi ile yeni başlıyorum, ama şükürler olsun ki arkamda çok iyi bir ekip var” diyor.

Goldsmith’in dergideki fotoğrafı ise tanıdık.

Dergideki at yetiştiricisi Aaron Goldsmith’in Türkiye’de adı yolsuzluklar skandalıyla anılan Reza Zarrab olduğunu, kapatılan Zaman gazetesinin yerine yurtdışında kurulan TR724 isimli haber sitesinden Adem Yavuz Arslan ilk fark edip haberleştirdi.

Zarrab, 19 Mart 2016’da Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami kentinde banka dolandırıcılığı ve kara para aklamanın yanı sıra ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu delmek suçlamaları ile göz altına alınmış, ardından mahkeme tarafından 75 yıla kadar hapis istemiyle tutuklanmıştı. Mahkemede itirafçı olan Zarrab, yeni bir kimlikle hayatına devam etme hakkı kaznamıştı.

Zarrab yani Goldsmith, röportajda çiftliklerinde yetiştirdikleri Sonata adlı atı şöyle anlatıyor:

“Sonata’yı gördüğüm ilk gün, içimden bir ses bu atın harika olduğunu söylüyordu. Yetiştirici Maryanna Haymon’a çok müteşekkirim ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yetiştirilen böylesine güzel bir atı sergileyebildiğimiz için gurur duyuyorum. Caroline Roffman elbette onu geliştirmede harika bir iş çıkardı. Bu hafta sonu yaptığı harika iş için Lene’ye [Madeleine Bendfeldt] teşekkür ediyorum ve bizi destekleyen herkese minnettarım!”

- Advertisment -