Ana SayfaHaberlerKatar’da renkli Dünya Kupası açılışı: Morgan Freeman, Hucurat suresi, kılıç dansı,...

Katar’da renkli Dünya Kupası açılışı: Morgan Freeman, Hucurat suresi, kılıç dansı, K-pop

Dün gece (20 Kasım) Katar’da düzenlenen Dünya Kupası açılış töreni renkli görüntülere ve ilginç buluşmalara sahne oldu. Açılış töreninde Amerikalı siyah oyuncu Morgan Freeman ve Katarlı engelli Youtuber Ghanim El Muhtaf kültürler arası dayanışma mesajı verdi, El Muhtaf Hucurat suresi 13. ayeti okudu: “Ey insanlar! Biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık. Soyunuz sopunuzla birbirinize karşı övünesiniz diye değil, birbirinizi tanıyıp kaynaşasınız diye sizi milletlere ve kabilelere ayırdık…” Açılış töreninde ünlü K-pop sanatçısı Koreli Jung Kook da şarkı söyledi. Kook Katarlı bir müzisyenle düet yaptı.

Dün gece Katar’da düzenlenen Dünya Kupası açılış töreni, Morgan Freeman ve Katarlı Youtuber Ghanim El Muhtaf’ın diyaloğu ile başladı. İkili farklılıklara rağmen dayanışma mesajı verdi, El Muhtaf Arapça ve İngilizce olarak Hucurat suresi 13. ayeti okudu: “Ey insanlar! Biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık. Soyunuz sopunuzla birbirinize karşı övünesiniz diye değil, birbirinizi tanıyıp kaynaşasınız diye sizi milletlere ve kabilelere ayırdık.”

Freeman ve El Muhtaf’ın ardından Katarlı bir dans ekibi sahneye çıktı ve geleneksel kılıç dansıyla farklı ülkelerden gelen seyircileri selamladı, “Bütün farklı kabileler hepimiz aynı çadırdayız” mesajını verdi.

Gösteride ayrıca K-pop sanatçısı Güney Koreli Jung Kook da şarkı söyledi ve Katarlı bir müzisyenle düet yaptı. Jung Kook, önümüzdeki sene zorunlu askerliğe gideceği için iki sene boyunca müziği bırakacak.

- Advertisment -