Ana SayfaHaberlerKate, bir yıl önce çektiği Kraliçe ve torunlar fotoğrafını da rötuşlamış

Kate, bir yıl önce çektiği Kraliçe ve torunlar fotoğrafını da rötuşlamış

Aylarca ortadan kaybolduktan sonra çektirdiği ve Kraliyet ailesinin ajanslara servis ettiği ilk fotoğrafı rötuşladığı ortaya çıkan Galler Prensesi Kate Middleton’dan ikinci fotoğraf skandalı ortaya çıktı. Kate’in geçen yıl çektiği ve Kensington Sarayı tarafından yayınlanan Kraliçe Elizabeth'in torunları ve torunlarının torunlarıyla birlikte olduğu fotoğrafın da rötuşlandığı ortaya çıktı. Fotoğrafı yayınlayan Getty ve CNN, 19 manipülasyon tespit etti

İlk rötuşlanmış fotoğrafın ardından çıkan kargaşayı bastırmak isteyen Kate, özür dilemiş ve fotoğrafları düzenlemeyi “denemekten” hoşlandığını iddia etmişti.

İkinci kraliyet fotoğrafında yeni ortaya çıkan tutarsızlıklar Kate’i daha fazla soru işaretinin merkezine oturtuyor ve kraliyet ailesinin başta Getty olmak üzere önde gelen haber ve fotoğraf ajanslarıyla ilişkilerini bozma tehdidi yaratıyor.

En yeni tartışma, Nisan 2023’te yayınlanan ve bir önceki Eylül ayında ölen Kraliçe’yi 10 genç akrabasıyla çevrili gösteren bir fotoğrafa odaklanıyor.

Saray, fotoğrafın Kate tarafından Kraliçe’nin ölümünden önceki aylarda İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde çekildiğini söyledi ancak yapılan düzeltmeler, fotoğrafın aslında farklı çekimlerden bir araya getirilip getirilmediği konusunda kafa karışıklığına yol açtı.

Balmoral fotoğrafındaki tutarsızlıklar arasında Kraliçe’nin eteği, battaniyesi ve oturduğu kanepenin yanlış hizalanması da yer alıyor. Prenses Charlotte’un saç telleri klonlanmış gibi görünürken, Prens Louis’in omzunun kenarı bulanık ve arka planla örtüşüyor gibi görünüyor. Fotoğraftaki birkaç kraliyet üyesinin üzerindeki ışıklandırma da resmin genel ışıklandırmasıyla uyuşmuyor.

Fotoğrafını yayınlayan Getty Images, CNN’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Getty Images elden dağıtılan görselleri gözden geçiriyor ve editoryal politikasına uygun olarak, kaynağın dijital olarak geliştirilmiş olabileceğini öne sürdüğü görsellere bir editör notu yerleştiriyor.”

Getty, uzun zamandır Kensington Sarayı ile yakın bir ilişkisi olan bir ajans. Sık sık kraliyet mensuplarının çekimlerini yapmak üzere davet edilen ve sıkı kuralları olan ajans ile Kraliyet arasındaki güven ilişkisi bu ikinci olayla sarsıldı.

Kate geçirdiği ameliyatın ardından iyileşme sürecinde kamu görevlerine ara verdi; bu uzun süreli yokluk internette bir dizi komplo teorisine ve İngiliz medyasında sağlığıyla ilgili sorulara yol açtı. Bu arada Kral Charles III, Şubat ayında kanser teşhisini açıkladıktan sonra daha hafif görevler üstlendi.

- Advertisment -