Ana SayfaHaberlerKatilin ilk ifadesi: “Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim”

Katilin ilk ifadesi: “Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim”

HDP İzmir İl Başkanlığı’na saldırı düzenleyen Onur Gencer’in ilk ifadesi ortaya çıktı: “Çocukluktan beri PKK'lı öldürmek için planlar yaptım.Birkaç kez keşif amaçlı çalışmalarım oldu. Geçici ruhsat aldım. Buraya da PKK'lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmadım. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim. Olay yeri olan HDP il binası içerisinde 10 mermiyi de sıktım. Amacım birkaç kişiyi orada bulabilmekti”

HDP İzmir İl Başkanlığı’na saldırı düzenleyen Onur Gencer’in ilk ifadesine DW Türkçe’den Alican Uludağ ulaştı. Saldırgan Gencer ilk ifadesinde şunları söyledi:

“Buraya PKK’lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmıyorum. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim. 16 Haziran 2021 tarihinde intihar eden bir polis memurunun paylaşımı sonrasında PKK’lılar tarafından hakaret içerikli görüşmeler yaşadım. Benim ölmüş anneme ve bacıma sövüldü. Bunun üzerine ben de aynı söylemlerde bulundum. Çocukluktan beri PKK’lı öldürmek için planlar yaptım. Olay doğaçlama yaşandı.

Saldırıyı nasıl planladığını anlattı

Birkaç kez keşif amaçlı çalışmalarım oldu. Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bulundurma olarak 2021 Mayıs ayında silah ruhsatı başvurusu yaptım, geçici ruhsat aldım. Kızlarağası’ndan Mehmet isimli şahıstan 3 bin 500 TL bedelle Ruger Silah aldım. Bu silaha 10 mermi koyarak bugünkü olayı gerçekleştirdim. Olay yeri olan HDP il binası içerisinde 10 mermiyi de sıktım. Amacım birkaç kişiyi orada bulabilmekti.

‘Başka kişiler de olsa ateş ederdim’

Ancak sadece 1 kişi oradaydı. Buraya da PKK’lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmadım. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim. Eylem sonrası kullandığım silahı çantaya koyarak olay yerinden ayrılırken polislerce yakalanarak gözaltına alındım.”

- Advertisment -