Ana SayfaHaberlerKavala davası: “Savcı tutuklama için başka, ceza için başka suçlamalar öne sürüyor”

Kavala davası: “Savcı tutuklama için başka, ceza için başka suçlamalar öne sürüyor”

Av. Akın Atalay, Osman Kavala’nın tutukluluk halinin “casusluk”a, ceza talebinin ise “cebir ve şiddet kullanarak hükümeti devirmeye teşebbüs”e dayandırıldığını hatırlattı ve ekledi: “Mahkûmiyet istemediğin, suçlama yöneltmediğin bir suçtan tutukluluğun devamını istemek; ‘böyle bir suç yok ama öteki suçtan tutuklama yapamayacağımız için (çünkü tutuklamada azami süreyi aştık) olmayan bir suçtan yaptığımız tutuklamayı devam ettirelim’ demektir.”

Cumhuriyet gazetesi eski yöneticisi Av. Akın Atalay, 4 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın yargılandığı davayla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

Kavala’nın casusluk suçlamasıyla tutuklu bulunduğunu hatırlatan Atalay, savcının mütalaasında casusluktan değil “cebir ve şiddet kullanarak hükümeti devirmeye teşebbüsten” ceza istediğini belirtti.

Atalay, savcının ceza istediği “Cebir ve şiddet kullanarak hükümeti devirmeye teşebbüs” suçlamasından ise tutuklama istemediğine dikkat çekti.

Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mahkûmiyet istemediğin, suçlama yöneltmediğin bir suçtan tutukluluğun devamını istemek, böyle bir suç yok ama öteki suçtan tutuklama yapamayacağımız için (çünkü tutuklamada azami süreyi aştık) olmayan bir suçtan yaptığımız tutuklamayı devam ettirelim, demektir. Bu yapılan işe en nazik şekilde bir izah getirmeye kalksak bile ağır hakaret olur diyeyim siz anlayın artık durumun vahametini.”

- Advertisment -