Ana SayfaHaberlerKavala davasında dikkat çekici gelişme: Gezi Davası’nda ceza veren İstanbul 13. Ağır...

Kavala davasında dikkat çekici gelişme: Gezi Davası’nda ceza veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin heyeti değiştirildi

Osman Kavala’nın avukatının, karar duruşmasına katılan üyelerin yeniden yargılama talebini değerlendirmemesi talebi kabul edildi. Heyetin değiştirilmesi kararını veren 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 'hükmü veren heyetin yeniden yargılama yapamayacağına' dikkat çekti.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın aktardığına göre; Gezi Davası hükümlüsü iş insanı Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin’in, Gezi Davası’nda karar heyetinde yer alan başkan ve üyelerin yeniden yargılama talebinin değerlendirileceği görüşmeye katılmamaları talebi kabul edildi.

Saymaz, Sözcü TV yayınında şunları söyledi:

“İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Mayıs’ta bu talebi kabul etti. Bu talebe göre, 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerinden Mesut Özdemir ve Murat Bircan’ın Gezi Davası’nda karar veren heyette yer aldıkları görülerek heyet yenilendi. Buna göre, Osman Kavala’nın avukatının yeniden yargılama talebine bakmak üzere 24. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şenol Kartal, başkan olarak görevlendirildi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yer alıp da o karar duruşmasına girmeyen hakimlerden Mücahit Kemal Yamak ve Enes Budak de üye hakim olarak görevlendirildi ve yeni bir heyet oluşturuldu.

“Yeniden yargılama talebini yeni bir heyet değerlendirecek. Önceki heyet yeniden yargılama talebini reddetmişti. Üst mahkeme de itirazı reddetmişti.”

- Advertisment -