Ana SayfaHaberler“Kavala, Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapishanede?”

“Kavala, Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapishanede?”

Kılıçdaroğlu: “Adalet istiyoruz kendi ülkemizde. Kendim için istemiyorum, 83 milyon adına adalet istiyorum. Masum insanların kin ve intikam duygusuyla hapishanede tutulmasını istemiyorum. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapishanede? Türkiye’nin bir yol temizliğine ihtiyacı var. Kin ve öfke ile devleti yönetmeyeceğiz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Adalet istiyoruz kendi ülkemizde. Kendim için istemiyorum, 83 milyon adına adalet istiyorum. Masum insanların kin ve intikam duygusuyla hapishanede tutulmasını istemiyorum. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapishanede? Türkiye’nin bir yol temizliğine ihtiyacı var. Kin ve öfke ile devleti yönetmeyeceğiz.”

“Türkiye’yi bu hale kim getirdi? Benim yetkim yok ama bize yetkiyi vereceksiniz, dostlarımızla bu ülkede nasıl bir bahar havası estireceğimizi göreceksiniz. Gerçekten bahar havası estireceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Kimseye kötülük yapmayacağız.”

“Erdoğan artık Türkiye’nin önündeki en büyük takozdur. Demokrasinin, Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi önündeki en büyük takozdur. Türkiye büyüyecek, gelişecek; önüne çıkmış her şeyi engelliyor.”

“Daha kış gelmeden 2021’in ilk beş ayında 1 milyon 525 bin abonenin elektriği kesildi! Saray duyuyor mu acaba bunu? Bakanlar duyuyor mu bunu? Onların tamamının tuzu kuru. İradesini saraya kiraya vermiş olanlar TBMM’de halkın sorunlarını çözemezler.”

“İlk beş ayda 674 bin abonenin de doğalgazı kesildi. Bu hanelerde bu kış ne olacak? Ben düşünüyorum. Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin mensupları da düşünüyor. Ama iki partinin hiç umurunda bile değil. AK parti ve Milliyetçi Hareket Partisi.”

- Advertisment -