Ana SayfaHaberlerDünya"Kaybolmaktan korkmayın, sizi en çok korkutan hikâyeleri yazın"

“Kaybolmaktan korkmayın, sizi en çok korkutan hikâyeleri yazın”

HBO‘da yayımlanan I May Destroy You dizisi ile Emmy kazanan Michaela Coel, ödülü alan ilk siyah kadın senarist olarak tarihe geçti. Coel yazarlara nasihatler verdiği konuşmasında “Gözden kaybolmaktan korkmayın, sizi en çok korkutan, belirsizlikte bırakan, rahatsızlık veren hikâyeyi yazın” dedi. Coel ödülünü cinsel saldırıya maruz kalan kadınlara adadı.

En iyi senaryo dalında Emmy kazanan ilk siyah kadın senarist olarak tarihe geçen Cole aynı gece En İyi Kadın Oyuncu ödüllerinin de ciddi adayları arasındaydı.

Coel’un senaristliğini, yapımcılığını, yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği dizi, tecavüze uğrayan genç bir yazarın hayatını yeniden inşa etmesini ve kendisini keşfetmesini konu alıyor.

Michaela Coel, 2017 yılında Netflix’in kendisine yaptığı 1 milyon dolarlık teklifi dizinin telif haklarının herhangi bir yüzdesini elinde bulundurmasına izin vermemeleri sebebiyle reddetmişti. Daha sonra HBO ve BBC ortak yapımı olarak yayımlanan dizi, dün gece sahiplerini bulan 73. Emmy Ödülleri‘nde En İyi Mini Dizi kategorisinde En İyi Senaryo ödülüne layık görüldü.

Coel’un konuşmasının tam metni şöyle:

“Kısa bir şey yazdım, yazarlar için, cidden. Sizi korkutan, kararsız bırakan, rahatsız eden hikâyeleri yazın. Yapın da görelim. Kendimiz hakkında ne hissettiğimizi daha iyi belirlememize yardımcı olmak için başkalarının hayatlarına göz atmaya zorlayan ve karşılığında sürekli görünürlük ihtiyacı hissettiren dünyada… çünkü bu günlerde görünürlük bir şekilde başarıya eşit görünüyor…

“Gözden kaybolmaktan korkmayın. Bundan, ondan, bizden, bir süreliğine… Ve sessizlikte ne olduğunu görün. Bu hikâyeyi cinsel saldırıdan kurtulan herkese adıyorum. Teşekkürler.”

- Advertisment -