Ana SayfaHaberler“Kazanacak aday” Ersan Şen’in tarihinden not: “Tahir Elçi’nin öldürüldüğünü duyunca ilk uçakla...

“Kazanacak aday” Ersan Şen’in tarihinden not: “Tahir Elçi’nin öldürüldüğünü duyunca ilk uçakla Diyarbakır’dan döndü”

Habertürk canlı yayınında İYİ Parti’den Cumhurbaşkanlığı aday adaylığını ilan eden ve canlı yayın sırasında Akşener’in görüşmeye çağırdığı avukat, Prof. Dr. Ersan Şen’in Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü 28 Kasım 2015 günü, baronun bir eğitiminde konuşmak üzere Diyarbakır’a geldiği ama kendisini davet eden Elçi’nin öldürüldüğünü duyunca havaalanında bekleyerek ilk uçakla İstanbul’a geri döndüğü ortaya çıktı. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren: ‘’Evet, bu olay doğru. O gün basın açıklamasından sonra Şen, bir eğitim konferansı verecekti ancak yaşananları duyunca geri döndü.’’

Habertürk TV’deki ‘Olaylar ve Görüşler’ programının canlı yayınında konuşan hukuk profesörü Ersan Şen, İYİ Parti’den talep gelmesi durumunda aday olabileceğini, görevden kaçmayacağını söylemişti.

Ersan Şen, “İYİ Parti teklif ederse aday olur musunuz?” sorusuna, “Canımız feda, kanımız feda. Tereddütsüz… Karşılık varsa, yüce millet istiyorsa, karşılıksız bırakmayız. Millet çoban ateşini yakarsa uzak durmayız” yanıtını verdi.

Program devam ederken, Ersan Şen, İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından reklam arasında arandığını söyledi: “Akşener, ‘Bunda ciddi misiniz’ dedi, ‘Ciddiyim’ dedim, görüşmek istedi. Muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz.” 

Ersan Şen’in adı gündeme gelince gazeteci Felat Bozarslan, Twitter’dan bir hatırasını paylaştı:

Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tarihi Dört Ayaklı Minare’nin önünde bir basın açıklamasının ardından çıkan silahlı çatışmada başından vurularak öldürüldü. 

O gün saat 13:00’de baronun Prof. Ersan Şen’in katılımıyla düzenleyeceği konferans vardı. Şen, cinayet haberini duyunca baroya gitmek yerine havaalanında beklemiş ve ilk uçakla geri gitmişti.

Diyarbakır Barosu’nun Tahir Elçi Özel Sayı’sının editörü olan avukat Erhan Ürküt, o günü şöyle anlattı:

“Elçi’nin hayatını kaybettiği gün saat 13.00’de baro tarafından Ersan Şen’in katılımı ile düzenlediği konferans nedeni ile basın açıklamasının tam saat 10.00’da olmasına özen gösterilmişti. Ne yazık ki başkanımızın katledilmesini duyan Ersan Şen kaçmıştı. Buradan kendisini teşhir ediyor ve kınıyoruz. Yine Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyelerinin cenaze töreni için geldiği uçaktan inmeyerek yine aynı uçakla kaçıp gittiklerini size buradan ifade etmek istiyoruz.” 

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren de Serbestiyet’e bu olayı doğruladı:

“Evet, bu olay doğru. O gün basın açıklamasından sonra Şen, bir eğitim konferansı verecekti ancak yaşananları duyunca geri döndü.”

- Advertisment -