Ana SayfaHaberlerKandil’den İstiklal saldırısı açıklaması: "Şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz"

Kandil’den İstiklal saldırısı açıklaması: “Şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz”

KCK’nın PKK’nın yayın organı ANF’de yayımlanan açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“13 Kasım 2022’de İstanbul’da Taksim – İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada birçok insan yaşamını yitirmiş ve yaralanmıştır. Bu saldırı sonucu yaşanan can kayıpları ve yaralanmalar bizi derinden üzmüştür. Kürt Özgürlük Hareketi olarak hareketimiz ve halkımız adına üzüntünüzü paylaşıyor ve taziyelerimizi belirtiyoruz. Türkiye halkına ve yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.

“Karanlık bir kisveye büründürülerek tertiplendiği ve Türkiye halklarının demokratik geleceğini hedeflediği açık olan bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

“AKP -MHP devleti ve çevreleri, ısrarla bu saldırıyı hareketimize mal etmeye çalışmaktadır. Biz, bir kez daha belirtiyoruz ki Kürt Özgürlük Hareketi’nin bu saldırıyla hiçbir ilişkisi yoktur.

“Faşist AKP-MHP devletinin bu saldırıyı ısrarla hareketimize yüklemek istemesi, gerçeği gizlemek ve karanlık planlarını gerçekleştirmek için ortam oluşturmak amacıyladır. Biz, herkese özellikle de demokratik kamuoyu, basın ve medya çevrelerine bu saldırının açığa çıkarılması için çaba içerisinde olmaları çağrısında bulunuyoruz.

“Faşist AKP-MHP devletinin hareketimizi suçlayan açıklama ve iftiraları, kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır ve olayın gerçeğini gizleme niyeti taşımaktadır. Çok sıradan bir bakış ve değerlendirmeyle bile bunun AKP-MHP’nin bir tertibi olduğunu anlamak zor değildir.

“Bu açıdan biz; Türkiye aydınlarına, demokratlarına, demokratik basın ve medya kuruluşlarına, Türkiye’nin demokratikleşmesini arzulayan siyasi güçlerine, faşist AKP-MHP devletinin gerçekleri gizlemeye yönelik açıklamalarına itibar etmemelerini ve bu olayın gerçeğinin açığa çıkması için çaba içerisinde olmalarını önemle belirtiyoruz.”

- Advertisment -