Ana SayfaHaberlerGündemKederde birlik: Liderler Amasra nedeniyle siyasi etkinliklerini iptal etti

Kederde birlik: Liderler Amasra nedeniyle siyasi etkinliklerini iptal etti

Amasra’da 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası dolayısıyla AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu Rize, DEVA Partisi lideri Babacan Erzurum gezilerini, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu günlük programlarını iptal etti. HDP, 10’uncu yıl kutlamalarını erteledi.


Bartın’ın Amasra ilçesinde, dün akşam bir maden ocağında meydana gelen patlamada 41 işçi can verdi. Facianın ardından siyasi liderler de programlarını erteledi.

Davutoğlu: ‘’Vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak için Bartın’a gidiyorum’’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Rize programını ertelediğini duyurarak “Bartın’da yüreğimizi yakan kayıplarımız nedeniyle Rize programımızı ileri bir tarihe erteledik. Vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak üzere Bartın’a gitme kararı aldım. Büyük heyecanla bizi karşılamaya hazırlanan Rize il başkanımız ve teşkilatımız müsterih olsun! Buluşacağız…” açıklamasında bulundu.

Babacan: ‘’Bu kadar büyük acı varken olmaz’’ 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da bugün yapılması planlanan Erzurum mitinginin de iptal edildiği bildirildi. Partiden yapılan yazılı açıklamada “Amasra’da kaybettiğimiz can sayısı çok yükseldiğinden dolayı büyük Erzurum mitingimizi iptal etme kararı aldık. Bu kadar büyük acı varken, miting yapmayı etik bulmuyoruz. Tüm teşkilatlarımız, Bartın için yola çıkıyoruz. Sağ duyunuz için teşekkürler” denildi.

Kılıçdaroğlu: ‘’Hesabını sormak boynumun borcu’’

Patlamaya ilişkin bir açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu elim olayı takip edeceğim, olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu” dedi.

Erdoğan: ‘’Tüm çalışmaları yerinde koordine edeceğim’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın’ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlama sebebiyle Diyarbakır programını iptal etti.

“Bartın’ımızın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Yaralanan kardeşlerime de acil şifalar diliyorum.

Olay sonrası süratle başlayan arama kurtarma başta olmak üzere, patlama ile ilgili tüm konularda bütün kurumlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.’’

Saadet Partisi’nden yapılan açıklama şöyle:

“Bartın’da meydana gelen patlama ve hepimizi derinden üzen vefat haberlerinin ardından Genel Başkanımız Sn. Temel Karamollaoğlu programlarını iptal etmiştir. Genel Merkez Heyeti olarak, 6 Genel Başkan Yardımcımız da bölgeye doğru hareket etmiştir.”

İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamada, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in Adana ziyareti ile partimizin kuruluşunun 5. yılı dolayısıyla 22 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan program, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağı patlaması nedeniyle iptal edilmiştir. Genel Başkanımız sabah saatlerinde Bartın’da olacaktır.


 HDP’nin 10’uncu yıl kuruluş etkinlikleri maden faciası nedeniyle iptal edildi.

HDP’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Bartın Amasra’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Bu büyük ve acı kayıp nedeniyle partimizin yarın yapılması planlanan 10’uncu Kuruluş Yıl Dönümü kutlamaları iptal edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

- Advertisment -