Ana SayfaHaberler“Kemal Bey İmamoğlu’na kırgın, Yavaş’a kırgın değil”

“Kemal Bey İmamoğlu’na kırgın, Yavaş’a kırgın değil”

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun CHP kurultayında yaşananlardan ötürü İmamoğlu’na kırgın olduğunu söyledi: "Kemal Bey, İmamoğlu’na kırgın ama yine de desteğini esirgemez. Mansur Yavaş’a kırgın değil. Mansur Bey, kendisini seçimden sonra ziyaret etti."

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun en yakın kurmayı olarak bilinen eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Hürriyet yazarı Hande Fırat’a konuştu.

Kuşoğlu, cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde aldığı yenilgiden sonra genel başkanlık için Özgür Özel’le girdiği yarışı da kurultayda kaybeden Kemal Kılıçdardoğlu’nu “akil adam” olarak niteledi, yeni bir siyasi parti kurmayacağını söyledi:

“Genel başkan Özgür Özel’dir. Bize gelince Carpe Diem (anı yaşamak) hali yaşıyoruz. Kemal Bey bürokraside, siyasette, devlette uzun yıllar çalıştı. Aktif siyaset olmasa da siyaset yapma sorumluluğu var. Bunun için CHP’nin başına geçmek zorunda değil. Kemal Bey, akil adam.

“CHP Genel Başkanı Özel ne zaman görüşmek isterse, görüşüyor. Yeni parti için siyasette, toplumda bir boşluk lazım. Öyle bir boşluk yok. Yani bir siyasi parti kurmaz.”

“Alevi oylarının CHP’ye gitmediği iddiası doğru değil”

Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık yarışında kaybettiği için 31 Mart yerel seçiminde CHP’nin aleyhinde çalıştığı iddialarının da doğru olmadığını söyledi:

“Kemal Bey’in CHP’nin aleyhine hiçbir çalışması olmadı. Alevi oylarının CHP’ye gitmediği iddiası doğru değil. Kemal Bey ancak mevcut yönetim başarılı olmazsa ve kendisine ihtiyaç olursa aday olur.”

“İmamoğlu’na kırgın, Mansur Yavaş’a değil”

Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’a dönük duygularını da anlattı:

“Kemal Bey, Ekrem İmamoğlu’na kurultay sırasında yaşanan gelişmeler nedeniyle kırgın ama yine de desteğini esirgemez. Mansur Yavaş’a kırgın değil. Mansur Bey, kendisini seçimden sonra ziyaret etti.”

Kuşoğlu, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde “Kılıçdaroğlu dışında bir aday çıkarsa masa dağılır” demişti. Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda halen süren tartışmaları da yersiz bulduğu mesajını verdi:

“Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan gibi bir isim olmasa, orada da sıkıntı yaşanırdı. Altılı Masa’da aday, seçime üç ay kala belirlendi, geç kalındı. Adaylık öncelikli meseleyken aylarca başka metinler üzerinde çalışıldı. Ben partimizin adayının Kılıçdaroğlu olduğunu söyledim. Bu da çok normal. Kemal Bey zaten doğal adaydı.”

- Advertisment -