Ana SayfaHaberlerKemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'i doğruladı: İYİ Parti ile CHP arasında herhangi bir...

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener’i doğruladı: İYİ Parti ile CHP arasında herhangi bir para alışverişi asla söz konusu olmadı

Eski CHP Genel Başkanı. Kemal Kılıçdaroğlu, "2019'da seçilen belediye başkanlarımızı 'şu kişiye şu iş verilecek oradan bize para gelecek' diye aradım mı? Partimize bir liralık bir katkı istedim mi? Sayın Kılıçdaroğlu, ben sizden herhangi bir talepte bulundum mu?" diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'i doğruladı: “İYİ Parti ile CHP arasında herhangi bir para alışverişi asla söz konusu olmadı. Meral hanım gerçeği söylemiş.”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP’nin 2019’daki seçimlerde İstanbul, Adana, Ankara, Aydın, İzmir, Muğla gibi büyükşehir belediyelerini kazandığını anımsatarak şunları kaydetmişti:

“Sayın Ekrem İmamoğlu, Sayın Mansur Yavaş, Sayın Zeydan Karalar, Sayın Muhittin Böcek ben sizi her hangi bir işle ilgili, ‘şu kişiye şu iş verilecek oradan bize para gelecek’ diye aradım mı? Partimize bir liralık bir katkı istedim mi? Sayın Kılıçdaroğlu, ben sizden herhangi bir talepte bulundum mu? Sizden istemedim, size kazandırmışız. Partinizden bir kuruşluk yardım almadığıma göre AK Parti’den zaten böyle bir şey olamaz. Çünkü biz AK Parti ile ittifak yapmadık muhteremler. AK Parti ile dolaylı ittifakları siz yapıyorsunuz bizler değil. Bu soruların cevabını istiyorum. Bu soruların cevabını Sayın Özel ve Kılıçdaroğlu vermek zorundalar. Bunu ayıpladığımı ve işin peşini bırakmayacağımı ilan ediyorum. Her konuşmada bunu soracağım, herkes haddini ve hukukunu bilecek.”

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Sözcü’den Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada Akşener’i doğrulayarak “İYİ Parti ile CHP arasında herhangi bir para alışverişi asla söz konusu olmadı. Meral hanım gerçeği söylemiş” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Öztürk’e yaptığı açıklamalardan öne çıkan satırlar şöyle:

“Ormanın bile kendine göre kuralları varken Türkiye’nin kuralları yerle bir edildi”

“Can Atalay konusu, aslında Türkiyeʼde hukuk düzeninin olmadığını, hukukun tamamen ayaklar altına alındığını, yargı düzeyinin de 100 yıllık cumhuriyetimizin korunan saygınlığının yerle bir edildiğini görüyoruz. Ormanda bile ‘Orman Kanunuʼ deriz. Oranın bile kendine göre kuralı varken koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletinin var olan kuralları yargı açısından ifade edeyim tümüyle yerle bir edildi.”

“Mahkeme kararlarını uygulamayanların kimden güç olduğuna bakmamız lazım”

“Mahkeme kararlarını uygulamayanların kimden güç aldığına bakmamız lazım. Yargıyı etkileyebilecek güç odaklarına bakmamız lazım. O odakların saray kaynakları olduğunu, gücünü saraydan aldığını, yan yürütme organından aldığını dolayısıyla yasama, yürütme, yargı arasındaki dengenin yürütmenin lehine değiştiğini, yürütme ne derse yasama organının, yargı organının buna uyduğunu görüyoruz.”

“Cumhurbaşkanı avukatları yargı üzerinde çok etkililer”

“Cumhurbaşkanın avukatları bu konuda oldukça etkililer. Ayrıca daha dramatik olanı da Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmal Uçar, ‘Yargıda çeteleşme varʼ diyor. Bu iddiasıyla ilgili olarak şu ana kadar yapılan hiçbir şey yok ya da biz bilmiyoruz. Kamuoyuna açıklama yapılmıyor. O kişi Yargıtay Üyeliğine seçildi. Başsavcılığı döneminde yazdıkları, söyledikleri de büyük bir ihtimalle kapatılıp gidecek. Türkiye bu halde.”

“Seçim döneminde partimizin genel başkanı varken, önceki genel başkan olarak benim sahaya çıkmam yanlış anlaşılabilir.”

“İYİ Parti ile CHP arasında herhangi bir para alışverişi asla söz konusu değil. Meral Hanım gerçeği söylemiş.”

Neden ofis tuttu?

“Misafirlerimi evde kabul etme şansım yok. Gelen insanlarla dertleşiyoruz. Benim de pek çok alanda derinleşmeye ihtiyacım var. Kimisi ülkenin gidişatından endişelerini anlatıyor, kimisi anılarını, kimisi de geçmişte yaşadıklarını anlatıyor. Bugünkü yaşananlara ışık tutmaya çalışıyoruz. Şunu görüyorum, endişeli olmayan hiçbir kesim yok. Ama endişeye kapılmasınlar. Umutsuzluğa yer yok. Daha iyi bir Türkiyeʼde hep birlikte yaşayacağız.”

- Advertisment -