Ana SayfaHaberlerKendisi hariç herkes yalanladı, en son İmamoğlu doğruladı: Kar krizi akşamı balıkçıdaymış

Kendisi hariç herkes yalanladı, en son İmamoğlu doğruladı: Kar krizi akşamı balıkçıdaymış

İstanbul’un kar yağışı yüzünden iptal olduğu akşam İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Rumelikavağı’ndaki ünlü Balıkçı Kahraman’da gösteren fotoğraf önce AK Parti milletvekilleri ve iktidara yakın medya tarafından paylaşıldı. Aralarında CHP genel başkan yardımcıları, CHP’li milletvekilleri ve muhalif gazetecilerin olduğu pek çok isim fotoğrafın eski olduğunu söyleyip, haberi yalanladı. Aykırı haber sitesi lokanta yetkililerine ulaştığını öne sürerek İmamoğlu’nun lokantaya gitmediğini yazdı. Fakat daha sonra Balıkçı Kahraman’ın sahibi İmamoğlu’nun o akşam İngiliz Büyükelçisi ile lokantada olduğunu doğruladı. İmamoğlu’nun lokantaya giriş görüntüleri ortaya çıktı. Fotoğrafı yalanlayanlar tweetlerini sildiler ya da özür dilediler. En son tartışmanın başından beri açıklama yapmayan İmamoğlu konuştu: “1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu balık lokantasında gösteren fotoğraf dün (24 Ocak) gece saatlerinde sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. AK Partili isimler tarafından paylaşılan görüntüler AK Parti’ye yakın mecralarda da haberleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da bugün (25 Ocak) Ankara’da katıldığı bir temel atma töreninde yaptığı konuşmada “İstanbul’u kar kıyamet götürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gitmiş bir balıkçı restoranında görüntü veriyor. Bunu gerçekten insan yapmaya utanır” dedi.

Aykırı, lokantaya gittiğini yalanlayan haber yaptı

Aykırı adlı haber sitesi bugün yayımladığı haberinde fotoğrafın çekildiği balıkçıya ulaştığını ve İmamoğlu’nun dün balıkçıda olduğu iddiasının işletmeciler tarafından yalanlandığını iddia etti.

Haberde, işletme yetkilisinin “Çıkan haberler yalan. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün buraya gelmedi. Fotoğraf geçmiş bir zamana ait. Biz, zaten dün kar yağışından dolayı restoranı erken kapattık” dediği öne sürüldü.

http://web.archive.org/web/20220125105528/https://www.aykiri.com.tr/ekrem-imamoglu-balikci-restoraninda-iddiasi-yalan-cikti/19175/

Aykırı’da yayımlanan haberden sonra pek çok muhalif siyasetçi ve tanınmış isim, işletmenin iddiayı yalanladığı iddiasını paylaşarak fotoğrafı paylaşan AK Partili isimlere yüklendi.

Fakat bir süre sonra Gündeme Dair Her Şey sitesi, Balıkçı Kahraman’ın sahibi ile görüşerek İmamoğlu’nun  24 Ocak 2022 akşamı Balıkçı Kahraman’da İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yemek yediğini, fotoğrafın 1 ay öncesine ait olmadığını teyit etti.

Haberin ardından gazeteci Murat Ağırel sosyal medya hesabından İmamoğlu ile görüştüğünü ve İmamoğlu’nun dün akşam saat 18:00 ile 19:00 arasında bir saat balık lokantasında bulunduğunu ve oradan AKOM’a geçtiğini duyurdu.

Yeni Şafak, İmamoğlu’nun lokantaya giriş görüntülerini yayınladı.

İmamoğlu da akşam saatlerinde sosyal medya hesabından açıklama yaparak, yemeği doğruladı:  “3 yıldır süren İstanbul’u kaybetme hazımsızlığı öyle bir noktaya geldi ki, 19 saat boyunca sahadan ve AKOM’dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu.”

- Advertisment -