Ana SayfaHaberlerDünyaKennedy’nin yeğeni, ABD Başkanı Biden’a rakip oldu

Kennedy’nin yeğeni, ABD Başkanı Biden’a rakip oldu

Suikast sonucu öldürülen eski ABD başkanı John F. Kennedy’nin aşı karşıtı yeğeni Robert F. Kennedy Jr., Demokrat Parti başkan aday adaylığını açıkladı, önseçime girmek için resmi başvurusunu yaptı. Kennedy, Marianne Williamson adlı kişisel gelişim gurusundan sonra Biden’a rakip olan ikinci Demokrat Partili isim.

Suikast sonucu öldürülen eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin yeğeni Robert F. Kennedy Jr., 2024’te yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’den başkan aday adaylığını açıkladı ve ABD Başkanı Joe Biden’a önseçimlerde rakip oldu. Robert F. Kennedy Jr., aynı zamanda suikasta kurban giden eski senatör ve başkan adayı Robert F. Kennedy’nin de (John Kennedy’nin kardeşi) oğlu.

Bir çevre hukuku firmasının kurucu ortağı olan Kennedy, New York’taki Hudson Nehri’ni temizlemek için çalışmak da dahil olmak üzere temiz su gibi konularda kampanya yürüttüğü için takdir topladı.

Ancak aşı karşıtı görüşleri, kendi ailesi de dahil olmak üzere güçlü bir tepkiye neden oldu. 2021’de kız kardeşi Kerry Kennedy, onu bu konuda “çok tehlikeli” olarak nitelendirdi.

2019’da diğer üç aile üyesi, Politico’da Kennedy’nin aşı karşıtı görüşlerini kınayan bir yazı kaleme aldı. Kız kardeşi Kathleen Kennedy Townsend, erkek kardeşi Joseph P. Kennedy II ve yeğeni Maeve Kennedy McKean, görüşlerinin “trajik bir şekilde yanlış” olduğunu ve “ölümcül sonuçlar” doğuracağını söyledi.

2022’de Facebook ve Instagram, Kennedy tarafından kurulan “Children’s Health Defence” adlı aşı karşıtı bir grubun hesaplarını, tıbbi yanlış bilgilendirmeyle ilgili şirket politikalarını “defalarca” ihlal ettiği için kaldırdı.

Ancak koronavirüs pandemisi sırasında grup büyüdü ve geliri ikiye katlanarak 6,8 milyon dolara ulaştı.

Kennedy ayrıca, eski Beyaz Saray sağlık danışmanı ve bulaşıcı hastalıklar uzmanı Anthony Fauci’yi, “Batı demokrasisine karşı tarihi bir darbe” yapmakla suçladığı bir kitap yayımladı, geçen yıl Washington DC’de aşı karşıtı bir konuşma sırasında Nazi Almanya’sına atıfta bulundu.

Kennedy’nin “spazmodik disfoni” olarak bilinen, gırtlağındaki kasları etkileyen bir ses ve konuşma bozukluğu var.

2014 yılında aktris Cheryl Hines ile evlenen Kennedy, Los Angeles’ta yaşıyor.

(BBC Türkçe, CNN, CBS)

- Advertisment -