Ana SayfaHaberlerDünyaKıdemli tacizci parlamenter nihayet siyaseti bıraktı

Kıdemli tacizci parlamenter nihayet siyaseti bıraktı

Avustralya’da Federal Meclis’in 17 yıllık liberal üyesi Andrew Laming, kadınları internette taciz ettiği ve zorbalık yaptığı iddialarının ardından siyaseti bırakma kararı aldı. Daha önce iki kadını taciz ettiği için Başbakan Morrison’un isteğiyle parlamentoda özür dileyen Laming’in daha sonra bu özrüyle dalga geçtiği videosu ortaya çıkmıştı. Siyasi hayatını bitiren ise eğilmiş bir kadının iç çamaşırının fotoğrafını çekmekle suçlanması oldu

Brisbane’li bir kadının, 2019’da eğilmişken iç çamaşırının fotoğrafını çekmekle suçlamasının ardından Queensland Milletvekili Andrew Laming, bir sonraki genel seçimde siyaseti bırakmaya karar verdi.

Başbakan Scott Morrison, birkaç yıldır Doğu Brisbane seçim bölgesinden iki önde gelen kadına zorbalık yaptığı için Laming’in özür dilemesini istemiş ve Laming de Parlamento’dayken özür dilemişti.

Ancak bu özrün ardından Laming’in Facebook’ta kendi özür dilemesiyle ilgili dalga geçtiğinin ortaya çıkmasının ardından başbakan Morrison Laming’den, yaptığı eylemler konusunda anlayış ve farkındalığının artırmasını sağlayacak, empati ve farkındalık kursunu tamamlamasını istedi.

İşçi Partisi Lideri Anthony Albanese, “parlamentoya itibarsızlık ve utanç getirdi” dediği Laming’in parlamenter olmaya uygun olmadığını söyledi.

(SBS Türkçe)

- Advertisment -