Ana SayfaDış HaberKiev Belediye Başkanı, Zelensky’yi eleştirdi: “Ülke otoriterliğe kayıyor, her şey tek bir...

Kiev Belediye Başkanı, Zelensky’yi eleştirdi: “Ülke otoriterliğe kayıyor, her şey tek bir kişinin ruh haline bağlı”

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Zelensky’yi eleştirdi: “Artık her şey Zelensky’nin kaprisine bağlı. Savaşın başlamasından bu yana Zelensky ile yüz yüze veya telefondan tek bir görüşme yapmadık. Bağımsız tek kurum yerel yönetimler ancak muazzam bir baskı altındalar."

Der Spiegel’e konuşan Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Ukrayna’nın otoriterliğe doğru kaydığını savunarak Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’yi eleştirdi.

2022 yılının Şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşının ilk aylarında ülkenin “lidersiz” olduğunu savunan Klitschko, “Açık bir kaos vardı ve belediye başkanları şehirlerin savunmasında ve orduya destek konusunda olarak kilit bir rol oynadı” dedi.

Ukrayna’da demokrasinin ciddi bir tehdit altında olup olmadığı ile ilgili soruya Klitschko şu yanıtı verdi:

“Evet, ancak Ukrayna’yı otoriter bir devlete dönüştürmek neredeyse imkansız, çünkü Ukraynalılar özgürlüğüne düşkün bir halk.”

Klitschko, Ukrayna’daki bağımsız tek kurumun belediyeler olduğunu, ancak bunların da yoğun bir baskı altında olduğunu öne sürdü.

Rusya ile çatışmaların başladığı günden bu yana Zelensky ile yüz yüze ve telefondan tek bir görüşme yapmadıklarını söyleyen Klitschko, “Bir noktadan sonra, her şeyin tek bir kişinin ruh haline bağlı olduğu duruma geçeceğiz” dedi.

Klitschko, Ukrayna-Rusya savaşından önce de Zelensky karşıtlığıyla biliniyordu.

- Advertisment -