Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu, 2 Mart’ta adayın belirlenebileceğini fakat açıklanmasının sonraya bırakılabileceğini söyledi

Kılıçdaroğlu, 2 Mart’ta adayın belirlenebileceğini fakat açıklanmasının sonraya bırakılabileceğini söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Yarın (2 Mart) yapılacak Millet İttifakı toplantısı öncesinde Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek’e açıklamalarda bulundu.

Zeyrek’in aktardığına göre Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı veya TBMM seçimleri yenileme kararı alırsa YSK’nın yasadaki takvime göre hazırlıklarını tamamlamak zorunda olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, ortak aday konusunda ise yarınki toplantıda adayın belirlenebileceğini fakat açıklanmasının daha sonraya kalabileceğini söyledi.

Zeyrek’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Kılıçdaroğlu’nun yaptığı tespiti AK Parti’li ve MHP’li yetkili isimler de teyit etti. Ortak görüş şu: Cumhurbaşkanı veya TBMM seçimleri yenileme kararı alırsa YSK yasadaki takvime göre hazırlıklarını tamamlamak zorunda. Depremzedeler için gerekli tedbirleri almak ve uygulamak da YSK’nın ödevi.

“Bu arada Kılıçdaroğlu’na Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı’nı da sorduk. Yarın yapılacak toplantıda adayın belirlenebileceğini ama hemen açıklanmayabileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle dedi: ‘Nasıl ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini, Anayasa taslağımızı belirledik ve belirlediğimiz başka bir tarihte açıkladık, Cumhurbaşkanı adayını da belirledikten sonra başka bir tarihte açıklarız.’

“’Cumhurbaşkanı adayını açıklamak için özel bir tören düzenler misiniz’ sorumuza da Kılıçdaroğlu ‘Hepsini 2 Mart’ta belirleyeceği’ karşılığını verdi.”

- Advertisment -