Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu, 9-13 Ekim’de Washington’a gidiyor: “İktidarla değil, hakkaniyetli paylaşıma inananlarla görüşeceğim”

Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim’de Washington’a gidiyor: “İktidarla değil, hakkaniyetli paylaşıma inananlarla görüşeceğim”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 9-13 Ekim tarihleri arasında çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin başkenti Washington'da olacak. ABD’li sosyalist senatör Bernie Sanders ve ABD’deki Türk öğrencilerle görüşeceği öğrenilen Kılıçdaroğlu, seyahatle ilgili yaptığı açıklamada “Muhalefetteyken prensip olarak iktidarla görüşmeyiz. Çünkü siz muhalefet olarak o masaya oturursanız, ancak icazet almak için oturursunuz. Bunu en iyi Erdoğan bilir, ona sorun, söyler. Ama benim yeni bir dünya vizyonum var elbette. (…) Dünyada daha hakkaniyetli paylaşıma inanan aktivistler, bu uğurda mücadele veren siyasi isimlerle görüşeceğim. Birlikte dünyayı nasıl daha yaşanılası bir yer haline getireceğimizi konuşacağız” dedi.

Halk TV’den İsmail Saymaz’a seyahat hakkında bir demeç veren CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Bir kere şunu söyleyeyim, muhalefetteyken, prensip olarak iktidarla görüşmeyiz. Çünkü siz muhalefet olarak o masaya oturursanız, ancak icazet almak için oturursunuz. Bunu en iyi Erdoğan bilir, ona sorun, söyler. Ama benim yeni bir dünya vizyonum var elbette. Vahşi kapitalizm ve neoliberalizm dünyaya çok zarar verdi. Küçük bir azınlık bu sayede dünyaya hükmetti. Ülkemiz de bu insafsız sistemden nasibini aldı. İşte ben bu vahşi düzene meydan okuyorum. Ve biliyorum ki Bay Kemal dünyada yalnız değil. Çok sayıda Bay Kemal var dünyada. Ben de, o Bay Kemallerin bir araya gelmesi ve daha hakkaniyetli bir dünyayı konuşması gerektiğine inanıyorum. Dünyada daha hakkaniyetli paylaşıma inanan aktivistler, bu uğurda mücadele veren siyasi isimlerle görüşeceğim. Birlikte dünyayı nasıl daha yaşanılası bir yer haline getireceğimizi konuşacağız. Dünya hasta, şifaya ihtiyacı var. Bu yüzden iyi insanların bir araya gelmesi şart. Bunu yapacağız.”

Saymaz’ın haberine göre Kılıçdaroğlu’nun görüşeceği isimler arasında ABD’li sosyalist senatör Bernie Sanders ve Türk öğrenciler de var.

- Advertisment -