Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu, BaBala TV’de gençlerin sorularını yanıtladı: “İzlediğim en sert yayınlardan biri”

Kılıçdaroğlu, BaBala TV’de gençlerin sorularını yanıtladı: “İzlediğim en sert yayınlardan biri”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuk olduğu, Oğuzhan Uğur moderatörlüğündeki Mevzular Açık Mikrofon programının çekimleri 7 saat sürdü. Sabaha doğru 5 sularında sona eren programın fragmanı yarın, tamamı ise Çarşamba akşamı yayınlanacak. Programa katılan gazeteci İsmail Saymaz: “Kılıçdaroğlu’na sorulan soruların tamamına yakını eleştireldi. Yer yer kabalaşanlar oldu”, Özlem Gürses: “İzlediğim en sert bölümlerden biri… AKP’li, Yeniden Refahlı, Memleket Partili, TİP’li, Zafer Partili gençler… Sordukça soruyor…”

Oğuzhan Uğur’un kurucusu olduğu BaBaLa TV isimli YouTube kanalında yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon programının son konuğu CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Programın çekimleri saat 21.30 civarında başlarken, sabah 04.30’a doğru sona erdi. Toplam 7 saat süren program çekiminin ardından bir açıklama yapan Oğuzhan Uğur, “Tanıtım yarın sabah, tam bölüm çarşamba akşamı 21.30’da yayında” dedi.

Programa katılan gazeteci İsmail Saymaz, sorulan sorularla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Babala’da şu ana kadar Kılıçdaroğlu’na sorulan soruların tamamına yakını eleştireldi. Yer yer kabalaşanlar oldu. Soru soranların yarısından fazlası AK Partili olduğunu vurguladı. Bir tane övgü işitmedim. Soru soran AK Partililer de CHP’liler de centilmence yan yana programı dinliyor.”

Saymaz ayrıca Kılıçdaroğlu’nun en önde oturan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ı ön sıradan kaldırarak yerlerine soru soracak gençleri oturttuğunu söyledi.

Programı takip eden bir diğer gazeteci Özlem Gürses ise bu programın katıldığı Mevzular Açık Mikrofon yayınları arasında en serti olduğunu söyledi:

“İzlediğim en sert bölümlerden biri… AKP’li, Yeniden Refahlı, Memleket Partili, TİP’li, Zafer Partili gençler… Sordukça soruyor… O kadar çok özlemişim ki böyle bir yayıncılığı…”

Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ve PKK ile ilgili açıklamaları ise sosyal medyada gündem oldu. Kılıçdaroğlu, “Sizce PKK bir terör örgütü müdür?” sorusuna şu cevabı verdi:

“PKK bir terör örgütüdür, o örgüt benim canıma kastetti. PKK’nın suikast düzenlediği tek lider benim, başa geldiğimizde Kandil’i yerle yeksan edeceğiz!”

Kılıçdaroğlu FETÖ ile ilgili sorulan bir soruya ise Erdoğan’ın Türkçe Olimpiyatları’nda Fetullah Gülen’e yaptığı çağrıyı izleterek yanıt verdi.

Programa katılan isimlerden biri olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise şunları paylaştı:

“Dün geceki Babala tv çekimlerime dair gözlemlerim:

1- Sahada sıklıkla gözlemlediğim iktidar temsilcilerinde olmayan asgari nezaketin, iktidara oy vermiş, vermeye devam edecek olan seçmende fazlasıyla olduğu

2-İktidar destekçilerinin bugün yazdıklarıyla birleştirdiğimde seçmenlerinin kendileri gibi davranmamış ve @kilicdarogluk ’un söylemlerinin salondaki seçmenlerine ulaşmış olmasından aşırı rahatsız oldukları

3-Moderasyonu yapan Oğuzhan Uğur’un benim için de şaşırtıcı ultra pozitif enerjisi, objektivitesi, katılımcıyı yargılayan değil anlayan, hak veren tutumu

4-Yazmazsam haksızlık etmiş olurum; Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’nun bütün katılımcıların kimi zaman saygı sınırlarını zorlayan (bana göre elbette) sorularına ve yorumlarına büyük bir özgüven, içtenlik ve saygıyla yanıt vermesi

5-Dün geceki çekimlerle birlikte bir kez daha Erdoğan’ın neden Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkmadığını ve çıkamayacağını görmüş oldum. Kendi seçmenlerinin de görmüş olduğunu düşünüyorum aynı zamanda.”

- Advertisment -